Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 25 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste (hartige) hapjes voor pakjesavond (eens iets anders dan kruidnoten)

Hoe lekker de chocoladeletters, kruidnoten en speculaaskoeken ook zijn, soms wil je gewoon eens wat anders snacken (want laten we eerlijk zijn, we eten ze al sinds augustus). Een hartig hapje op pakjesavond is dan ook precies wat we nodig hebben!

Natuurlijk hoef ook weer niet alles hartig te zijn; streef vooral naar een mooie verdeling tussen zoet en hartig tijdens je avondje dobbelen of surprises uitpakken.

Hartige banketstaaf met worst
Nancy van Batenburg voor Culy

Hartige banketstaaf (of banketletter!) met spicy worst

Sinterklaas staat bekend om zijn banketstaven en (chocolade)letters, dus waarom niet beide ineen? Deze hartige banketletter met spicy worst is perfect om te delen met je gasten. Heerlijk voor bij de borrel of als snack tussendoor.

Culy Homemade: hartige banketstaaf (of banketletter!) met spicy worst

Bruschetta met zongedroogde tomaatjes, rucola en Parmezaan

Je kunt ook kiezen voor een wat hartigere, minder Sinterklazige snack, zoals deze bruschetta met zongedroogde tomaatjes, rucola en Parmezaan. Simpel, snel klaar en iedereen vindt dit lekker! Bereid ze vlak voordat het echte cadeaufestijn begint, zodat ze nog een beetje warm en krokant zijn.

Bruschetta met zongedroogde tomaatjes, rucola en Parmezaan

Knoflookbrood met salie en Parmaham

Ook een lekker hapje is knoflookbrood. Dat kun je ook in de supermarkt kopen, maar dat doen we niet natuurlijk niet – zelf maken is lekkerder én leuker. Deze versie maken we met salie en parmaham, maar het is ook lekker met pesto, runderrookvlees of zongedroogde tomaatjes. Wedden dat het binnen no-time op is?

Culy Homemade: knoflookbrood met salie en Parmaham

Zelfgemaakte focaccia met véél kruiden

Iets minder fan van knoflook? Maak dan bijvoorbeeld focaccia met een knapperige buitenkant, een sponzige, luchtige binnenkant en héél veel verse kruiden. Ontzettend lekker! Het is ook nog eens makkelijk te maken om te maken – houd er alleen rekening mee dat het deeg twee keer een uur moet rijzen.

Culy Homemade: zelf focaccia bakken met véél kruiden

Millionaire's shortbread met salted caramel

Millionaires shortbread met gezouten karamel en speculaaskruiden

Nog even over die combinatie van hartig en zoet: we konden het niet laten om toch een beetje in de sinterklaassferen te blijven en deze millionaires shortbread met speculaaskruiden ook een in het lijstje te zetten. De shortbread is het koekje zelf, daarop komt een laagje karamel, gevolgd door knapperige chocolade. De karamel die in dit recept wordt gebruikt is een salted caramel met speculaaskruiden. Laat pakjesavond maar beginnen!

Culy Homemade: millionaires shortbread met gezouten karamel en speculaaskruiden

Meer lekkere Sinterklaas-recepten voor pakjesavond

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.