Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 2 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste Sinterklaasrecepten voor een écht heerlijk avondje

Laat ons zihingen hand in hand, Sinterklaahaas is weeer in ‘t land… Jup, het is weer de tijd van de goedheiligman! Dat vieren we niet alleen met cadeaus (en surprisestress), maar vooral ook met lekker eten. Deze Sinterklaasrecepten zijn perfect voor wie een keer iets anders wil dan chocoladekruidnoten.

En o ja: je kunt ze ook best maken als het allang 5 december is geweest en je nog kruidnoten over hebt. We zeggen het maar.

Arretjescake met kruidnoten

Deze arretjescake is één van de makkelijkste recepten uit dit rijtje. Meng gesmolten boter met cacao en suiker, doe daar kruidnoten en gesmolten chocolade doorheen, giet in een bakvorm et voilà. Kind (verkleed als Sinterklaasje) kan de was doen.

> Sinterklaasrecept: Arretjescake met kruidnoten

Banketletter met amandelspijs

Natuurlijk ook onmisbaar in de sinterklaastijd: een banketletter! Heerlijk op te eten onder een dekentje op de bank. Je bent even bezig (als je de amandelspijs zelf wilt maken, houd er dan rekening mee dat je deze 3 tot 5 dagen van tevoren moet maken), maar dat is het meer dan waard.

> Sinterklaasrecept: Maak zelf een banketletter met amandelspijs

Kruidnootjes-tiramisu

Sinterklaasdiner met vrienden vóór jullie aan het dobbelspel beginnen? Dan kan ook een lekker toetje niet missen. Deze tiramisu met kruidnoten is niet alleen heerlijk, maar ziet er in kleine glaasjes ook heel leuk uit.

> Sinterklaasrecept: Kruidnootjes-tiramisu

Afbeelding van sinaasappelcheesecake met kruidnoten recept
Rutger Bakt

Sinaasappelcheesecake in een glaasje

Niet zo’n fan van tiramisu? Deze sinaasappelcheesecake met kruidnoten van Rutger (die van Heel Holland Bakt, ja) ziet er minstens net zo leuk uit! Zelf gebruikt hij truffelkruidnoten voor nét die extra touch, maar met gewone kan het ook prima.

> Recept: Sinaasappelcheesecake in een glaasje (met pepernoten!)

Sinterklaas saucijzenbroodjes

Sinterklazige saucijzenbroodjes

Je zult het niet geloven, maar er bestaan dus ook hartige Sinterklaasrecepten. Deze kleine saucijzenbroodjes (ook wel ‘Pietenpakjes’) bijvoorbeeld! Het is misschien wat gepriegel, maar de kids zullen het geweldig vinden. En jij stiekem ook.

> Sinterklaasrecept: Sinterklazige saucijzenbroodjes

Klassieke Sinterklaasrecepten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.