Sinterklaascake met pepernoten en chocolade

Culy 4 dec 2014 Dessertrecepten

Net op tijd voor ‘t heerlijk avondje: sinterklaascake met pepernoten en chocolade.

Verwarm je oven voor op 160 graden. Smelt 200 gram boter in een pan. Meng de gesmolten boter met 200 gram suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren en het gram zelfrijzend bakmeel toe. Roer nogmaals totdat er een glad beslag ontstaat.

Snijd de chocoladeletter in kleine stukjes en meng met de pepernoten door het beslag. Stort het cakebeslag in een ingevette bakvorm en plaats in het midden van de oven. Bak de cake in 60 minuten gaar.

Tip: Nog lekkerder met poedersuiker.

Foodshoot aanbiedingen sinterklaascake

Voor 4 personen:

  • 250 gram kruidnoten
  • 135 gram chocoladeletterchocolade
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter + extra om in te vetten
Reageer op artikel:
Sinterklaascake met pepernoten en chocolade
Sluiten