Redactie
Redactie Dessertrecepten 4 dec 2014

Sinterklaascake met pepernoten en chocolade

Net op tijd voor ‘t heerlijk avondje (maar ook lekker om je restjes sinterklaassnoep op te maken): sinterklaascake met pepernoten en chocolade.

Ook handig voor de dagen na Sinterklaas als je geen kruidnoten en chocoladeletters meer kunt zíén. Je stopt alle restjes gewoon lekker in deze sinterklaascake. Kind kan de was doen.

Zo maak je deze sinterklaascake

Verwarm je oven voor op 160 graden. Smelt 200 gram boter in een pan. Meng de gesmolten boter met 200 gram suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren en het gram zelfrijzend bakmeel toe. Roer nogmaals totdat er een glad beslag ontstaat.

Snijd de chocoladeletter in kleine stukjes en meng met de pepernoten door het beslag. Stort het cakebeslag in een ingevette bakvorm en plaats in het midden van de oven. Bak de cake in 60 minuten gaar.

Tip: Nog lekkerder met poedersuiker.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Sinterklaascake met pepernoten en chocolade
Sluiten