Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 25 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Geniet van eten in een prachtige omgeving bij restaurant Tante Kee op Kaageiland

Ooit van Kaageiland gehoord? Het ligt ‘op een steenworp afstand’ van Amsterdam en Leiden, midden in de Kagerplassen. Dat restaurant Tante Kee in een mooie omgeving ligt, staat dus vast. Dat je er goed kunt eten voor een mooie prijs trouwens ook – het restaurant is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019.

Eerder werd het restaurant trouwens ook al uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar 2018, door restaurantvereniging JRE-Nederland.

Afbeelding van Tante Kee in Den Haag 1
Tante Kee

Het menu van Tante Kee

Een Hollandsere naam dan Tante Kee is er bijna niet, maar dat zie je niet terug in de keuken: het menu van het restaurant is vooral Frans, met af en toe een oosters accent. Als voorgerecht kies je bijvoorbeeld voor hertenvlees met pastrami, truffel en parmezaan, of voor gerookte zalm met komkommer, wakame, nori en sojasaus.

Afbeelding van Tante Kee in Den Haag 2

Ook als hoofdgerecht prijken er mooi vlees- en visgerechten op de kaart. Denk: parelhoen met schorseneren, zuurkool, eendenlever en rode wijn-jus, snoekbaars met kastanje, cantharellen, pecorino en eekhoorntjesbrood of een groot stuk ribeye. Uiteraard sluit je het af in stijl, bijvoorbeeld met semifreddo met pecan, vijg en chocolade, peer met gezouten karamel en pompoenpitten of een kaasplankje.

Bib Gourmand

Geen zin om zelf te kiezen? Je kunt ook een vier-, vijf- of zesgangenmenu nemen, met prijzen tussen de € 52,50 en € 72,50. Dat is wellicht wat prijzig, maar zoals we net al verklapten, heeft Tante Kee ook een Bib Gourmand-menu. Dat betekent dat ze een driegangenkeuzemenu serveren voor slechts € 36,50.

Afbeelding van Tante Kee in Den Haag 3
Afbeelding van Tante Kee in Den Haag 4

Die gerechten worden geserveerd in een stijlvol interieur, met veel hout en blauwtinten. In de zomer kun je ook op het terras zitten: dan kijk je uit over het water. En we weten allemaal: een goede setting + lekker eten = ultiem genieten.

Het adres van Tante Kee

Julianalaan 14
2159 LA Kaag

Tante Kee is op dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 14.30 uur geopend voor de lunch en van dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur voor diner. Reserveren kan natuurlijk op de site.

Meer restaurants met een Bib Gourmand

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.