Redactie
Redactie Inspiratie 13 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

7 x smakelijke toppings voor op focaccia

In bijna elke supermarkt kun je tegenwoordig kant-en-klare focaccia’s kopen. Om ze iets op te fleuren (en zonder schuldgevoel als ‘maaltijd’ te kunnen serveren) toppen we ze meestal met verschillende ingrediënten. Dit zijn onze favoriete combinaties. 

In principe kun je er ongeacht de topping voor kiezen om de ingrediënten mee te bakken in de oven of juist ‘rauw’ toe te voegen. Wil je de focaccia liever zelf maken? Kijk dan hier voor een fijn recept.

Paddenstoelen & Parmezaan

Smoor een mix van paddenstoelen in een klont boter en breng op smaak met voldoende peper en zout. Fruit eventueel een uitje en teen knoflook mee, en top je focaccia met het paddenstoelenmengsel en Parmezaanse kaas. Ook lekker met rucola.

Caprese

De nummer 1 klassieke combinatie uit bella Italia is gelijk ook onze favoriet. Het liefst gecombineerd met superzoete kleine trostomaatjes, ladingen vol verse basilicum, eventueel nog een rood uitje in flinterdunne ringen, maar bovenal gescheurde (niet gesneden) buffelmozzarella.

Wil je er echt een feest van maken? Gebruik dan burrata. Let in dat geval wel op dat je de focaccia gelijk serveert en niet te warm is.

Ui & balsamico

Bak voor deze variant je focaccia zoals je normaal zou doen, en stoof ondertussen een paar witte uien in ringen gesneden. Breng op smaak met peper, zout en tijm, en blus af met balsamico azijn.

Top je focaccia met het uienmengsel en geniet ervan!

Cherrytomaatjes, olijven, feta en rode ui

Deze variant is geïnspireerd op de Griekse salade. Lekker fris en daardoor ideaal voor tijdens een zomerse avond of barbecue.

Vijgen

Hoe je het ook wendt of keert: verse vijgen zijn altijd een goed idee. Combineer eventueel met Parmaham of blauwe kaas en laat ze in de oven lekker zacht worden.

Salami en ingelegde pepers

Voor een iets heftigere variant ga je voor salami (in stukjes voor het bakken of in dunne plakjes na het bakken toegevoegd), samen met ingelegde (groene) pepers. Fris & pittig!

Peren, blauwe kaas en walnoten

Blauwe kaas; you either love it or hate it. Wij zijn er gek op en samen met verse peren (lekker meebakken in het deeg), honing en walnoten is het een echte traktatie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.