Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: hartige banketstaaf (of banketletter!) met spicy worst

Bij een heerlijk avondje hoort heerlijk borrelen. Met dit makkelijke sinterklaasrecept voor een hartige banketstaaf (of banketletter) komt dat helemaal goed. Je maakt ‘m in een handomdraai, met een hartige vulling van spicy worst. Net één groot saucijzenbroodje, om samen te delen.

Het is het makkelijkst om voor deze hartige banketstaaf lekkere varkensworstjes van goede kwaliteit te kopen. Maar je kunt ook zelf gehakt op smaak brengen met kruiden en eventueel een gebakken uitje erdoor.

Liever een zoete banketletter? Zo maak je zelf een banketletter met amandelspijs voor Sinterklaas

Hartige banketstaaf

Hartige banketstaaf (of banketletter) maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik je een lap vers roomboterbladerdeeg? Leg het open op een schone werkbank met een beetje bloem. Je kunt ook plakjes roomboterbladerdeeg gebruiken, die je een beetje aan elkaar boetseert. Zorg dat het deeg ongeveer 15 bij 50 cm is. Snijd het eventueel bij.

Knijp het vlees uit de worsten en leg het in een lange worst in het midden van het bladerdeeg. Bestrooi met de specerijen en smeer er een lekkere lik mosterd overheen.

Vouw het deeg over de worst en druk het goed dicht, zodat er geen sappen kunnen ontsnappen tijdens het bakken. Je kunt eventueel een beetje water gebruiken, dan blijft het plakken. Zorg dat de naad van het deeg naar beneden zit.

Leg de banketstaaf op een bakplaat met bakpapier, met de naad naar beneden. Nu kun je kiezen: wordt het een banketstaaf of een banketletter? Kies je voor een letter, plooi het deeg dan in de vorm van een S, van Sinterklaas.

Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven. Snijd ‘m daarna in stukjes. Lekker met mosterd!

Wie zoet is, krijgt lekkers voor Sinterklaas:

Hartige banketstaaf met worst
Nancy van Batenburg voor Culy
Aangesneden hartige banketstaaf

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.