Redactie
Redactie Inspiratie 22 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

6x de lekkerste hapjes om met je kinderen te verkopen op de vrijmarkt met Koningsdag

Sta jij dit jaar met Koningsdag met je kleedje op de vrijmarkt, en ben je nog op zoek naar lekkere hapjes die je samen met je kinderen kunt verkopen? Dan steel je gegarandeerd de show als je naast spulletjes en kleding ook deze zelfgemaakte lekkernijen verkoopt.

Niet alleen zijn deze recepten echte winnaars, je kunt ze ook ruim van tevoren maken én zo uit het vuistje eten. Heb je écht geen tijd om van tevoren de keuken in te duiken? Vers fruit, zoals een mix van druiven of stukjes ananas en meloen, doet het ook altijd goed!

De lekkerste hapjes voor op de vrijmarkt

Brownies

Chocolade is iets dat maar weinig kinderen – of volwassenen – kunnen weerstaan. Brownies zijn makkelijk in hapklare stukken te snijden, wat het de ideale snack maakt om te verkopen op de vrijmarkt. Je kunt natuurlijk gaan voor de klassieke brownie, maar varieer ook gerust met lekkere toppings. Wat dacht je bijvoorbeeld van brownies met stroopwafel? Of met Oreo’s?

stroopwafelbrownies
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Cupcakes

Cupcakes zien we al jaren tijdens Koningsdag en mogen natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst. Ze zijn namelijk super makkelijk om mee te nemen terwijl je slentert over de vrijmarkt.

Voeg aan de frosting een klein beetje oranje kleurstof toe (let wel op dat je de cupcakes koel bewaart), doe ze in een oranje vormpje of versier ze met wat oranje sprinkles (of fruit!). Wedden dat jullie cupcakes zo alle aandacht trekken?

cupcake vrijmarkt koningsdag
Bron: Unsplash

Koekjes

Nog zo’n onweerstaanbaar hapje voor op de vrijmarkt: koekjes! Ook nog eens super gezellig om samen met je kinderen te bakken. Zandkoekjes doen het bijvoorbeeld altijd goed en kun je leuk versieren met oranje toppings. Maar nóg leuker zijn deze oranje koekjes met M&M’s en pretzels. Tip: maak wat kleinere koekjes en verkoop ze bijvoorbeeld in een zakje per 3 stuks.

Oranje koekjes voor Koningsdag/vrijmarkt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zoete buns

Deze populaire snack zien we op steeds meer plekken voorbij komen. Het zijn superzachte broodjes met een zoete smaak, die je gewoon maakt met croissantdeeg uit blik. Extra fijn: ze zijn makkelijk in de hand mee te nemen tijdens het wandelen door de stad. Probeer bijvoorbeeld eens deze snelle kaneelbuns, of maak deze oranje buns met sinaasappelglazuur. Helemaal Koningsdag-proof!

Oranje buns voor Koningsdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Popcorn

Niet zo’n zin om te bakken, maar wel op zoek naar een lekkere snack? Maak dan eens zelf popcorn! Je kunt dit thuis al gemakkelijk in porties verdelen die je kunt verkopen op de vrijmarkt. Probeer bijvoorbeeld eens deze zoute chocoladepopcorn met pindakaas, of deze variant van salted caramel popcorn. Maar met een goed basisrecept kun je eigenlijk alle kanten op, en we moedigen je dan ook vooral aan om lekker creatief te zijn met de toppings.

Zoete popcorn zelf maken: 5x de lekkerste variaties (van Oreo tot salted caramel!)

culy homemade chocoladepopcorn
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Churros

Wie is er nou niet dol op deze Spaanse gefrituurde traktatie? En ze zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen tijdens het lopen op de vrijmarkt.

Churros maak je gemakkelijk thuis en kun je bijvoorbeeld versieren met oranje glazuur. Maar eigenlijk zijn ze vanwege hun kleur sowieso al helemaal klaar voor Koningsdag! Verpak ze thuis alvast in kleine porties en doe er een leuk oranje zakje of strikje omheen.

churros vrijmarkt koningsdag
Bron: Unsplash

Nog meer Koningsdag?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.