Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: oranje koekjes voor Koningsdag

Oranje koekjes voor Koningsdag? Goed idee. Al helemaal als je een koekjesrecept van Milk Bar als uitgangspunt neemt, met een flinke Holldandse draai welteverstaan. Dat doen we hier met oranje M&M’s, cornflakes en pretzels. Zalige brosse koekjes zijn het, die je met trots kunt meenemen naar je feestje.

De oranje M&M’s scoor je bij de Albert Heijn of in pindavariant ook bij HEMA. Kun je die niet vinden, koop dan een normale zak M&M’s en gebruik alleen de oranje exemplaren. Niet alleen een therapeutisch klusje om die eruit te sorteren, ook nog ‘ns veel minder werk dan je zou denken.

Oranje koekjes voor Koningsdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Oranje koekjes voor Koningsdag

Verwarm de oven voor tot 135 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Neem er een grote mengkom bij en mix de zachte boter met de twee soorten suiker tot een homogene massa. Voeg het ei en het vanille-extract toe en roer goed.

Doe hetzelfde met de bloem, maïzena, baking soda en het zout en blijf mixen. Voeg tot slot de M&M’s, de cornflakes en de stukjes pretzel toe tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.

Gebruik een ijsschep om gelijkmatige balletjes van het deeg te maken en te verdelen over je bakplaat.

Bak de oranje koekjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schuif voorzichtig op een rooster en laat ze daarop uitharden.

Oranje koekjes voor Koningsdag/vrijmarkt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer voor Koningsdag?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.