Culy Homemade: salted caramel popcorn

Een film of avond series kijken is niet compleet zonder popcorn, maar ga je dan voor zoet of zout? Met deze salted caramel popcorn heb je het best of both worlds en kun je eindeloos genieten! 

Verwarm je oven voor op 125 graden. Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een braadpan zodat de dikke bodem van de pan bedekt is.

Controleer of de olie heet genoeg is door er een paar maïskorrels in te leggen. Als ze geluid maken weet je dat het zover is. Bedek de bodem met een dun laagje maïskorrels, je kunt beter te weinig dan te veel doen.

Doe de deksel op de pan en laat de popcorn poffen tot je niets meer hoort. Verwarm ondertussen de salted caramel en roer een paar lepels door de popcorn als alle korrels gepoft zijn. Zorg dat alle stukjes zijn bedekt met een beetje caramel en breng eventueel extra op smaak met zeezout.

Verspreid de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat en bak een uur in de oven. Laat volledig afkoelen totdat de popcorn mooi droog is. Enjoy!

Salted caramel popcorn3

Voor 1 flinke bak

  • Zonnebloemolie
  • 30-50 gram gedroogde maïskorrels (voor popcorn)
  • Salted caramel naar smaak (uit een potje of zelfgemaakt)
  • Zeezout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: salted caramel popcorn
Sluiten