Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 22 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: oranje cocktail voor Koningsdag

We hadden al oranje patatas bravas, we hadden al poffertjes met een knipoog naar ons koningshuis en we hadden al tips om Koningsdag te vieren als foodie. Stuk voor stuk topideeën, maar waar zijn die feestelijke drankjes? Nou, hier heb je er bijvoorbeeld één. Een knaller van een oranje cocktail op basis van whisky en sinaasappelsap.

Wil je deze oranje cocktail nog een beetje meer ‘extra’ maken? Voeg een paar Angostura bitters toe. De klassieke (in het gele flesje) doen het altijd goed en de orange bitters passen perféct in thema. Toch zouden we hier zelfs de nieuwste variant, met cocoa durven inzetten. Dat subtiele chocoladearoma geeft de oranje cocktail een heerlijk vleugje je-ne-sais-quoi in de nasmaak.

16 x oranje gerechten voor Koningsdag (of met een oranje tintje)

oranje cocktail voor Koningsdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Oranje cocktail met whisky, sinaasappelsap en munt

Vul je glas met ijsblokjes en voeg er de whisky en het sinaasappelsap aan toe.

Werk af met een takje munt en een schijfje sinaasappel, dat je op de rand van de oranje cocktail schikt. Dat doe je door een inkeping van ongeveer 1 centimeter in een schijfje sinaasappel te maken en het op de rand te zetten.

Serveer de oranje cocktail met een rietje, waarmee je de verschillende ingrediënten een beetje kunt mengen als je ‘m gaat drinken.

oranje cocktail voor Koningsdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere cocktails?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Waiting on Martha

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.