Culy Homemade: mindblowing Oreo brownies

Deze onweerstaanbare Oreo brownies vindt iédereen lekker – geloof ons maar. Het browniebeslag moest bijna met een slot beveiligd worden in de Culy-keuken. Dat zegt genoeg!

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier, zorg dat het papier over de randen heen valt (hierdoor kan je de brownies er later beter uithalen). Vet over het bakpapier nog extra in met wat boter.

Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en laat zachtjes koken. Zet er een hittebestendige kom op, en smelt hierin au bain marie de boter. Als deze helemaal gesmolten is, voeg je de chocolade toe. Roer tot alle chocolade volledig is opgenomen en je een mooi, vloeibaar geheel hebt.

Klop ondertussen in een andere kom de 2 eieren plus de extra 1 eidooier samen met de kristalsuiker en de verse vanille of het vanille-extract tot een luchtige massa. Dit kan met een garde, als je wat spierballen wil kweken, maar ook een paar minuutjes met een handmixer.

Meng de bloem met het cacaopoeder en het snufje zout. Voeg dit geheel toe aan het eiermengsel. Als er veel klontjes in de bloem of het cacaopoeder zitten, kun je het ook even zeven boven het eiermengsel door een fijne zeef.

Voeg nu de gesmolten chocolade en boter toe. Leg de garde weg, maar meng alles goed door elkaar met een spatel. Dit hoeft niet lang, maar zorg wel dat het een homogene massa is geworden.

Verkruimel de Oreo koekjes. De ene helft meng je door het beslag met de spatel, de andere helft bewaar je voor bovenop de brownies.

Giet het beslag in de beklede en ingevette bakvorm en zorg dat het een mooi even laag is. Bestrooi met de overgebleven Oreo-kruimels.

Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Zet de bakvorm daarna op een rek om volledig af te koelen en haal de brownie wanneer deze volledig is afgekoeld pas uit de vorm. Snijd de brownie in stukjes en en geniet van deze onweerstaanbare Oreo brownies!

Oreo-brownies-3

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!