Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: perfecte fudgy brownies in 5 simpele stappen

De perfecte fudgy brownies moeilijk om te maken? Echt niet. Voor dit recept heb je maar 5 stappen, 7 ingrediënten, één kom en minder dan een uur van je tijd nodig.

Zo maak je de fudgy brownies

Stap 1: Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier, zorg dat het papier over de randen heen valt (hierdoor kan je de brownies er later beter uithalen). Vet het bakpapier nog extra in met wat boter.

Stap 2: Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en laat zachtjes koken. Zet er een hittebestendige kom op, en smelt hierin au bain marie de boter met de chocolade. Roer tot een mooi, vloeibaar geheel.

Stap 3: Haal de kom van de pan en maak de onderkant even droog met een theedoek. Voeg hieraan de kristalsuiker toe en klop door met een garde. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop verder door. Voeg het cacaopoeder en de snuf zout toe. Leg nu de garde weg en pak de spatel, voeg de bloem toe en spatel deze door totdat je geen spoortjes van bloem meer ziet en het één prachtig bruin beslag is.

Stap 4: Giet het beslag in de beklede en ingevette bakvorm en zorg dat het een mooie gelijkmatige laag is. Zet in de voorverwarmde oven op 175 graden en bak 35 tot 40 minuten. Als je bakvorm groot en laag is, is 35 minuten voldoende, is je bakvorm kleiner en hoger, dan zal de brownie eerder 40 minuten nodig hebben.

Stap 5: Haal de bakvorm uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Til dan het overhangende bakpapier op, haal de brownie eruit en snijd in stukken. En vooral: wees trots op jezelf, want je hebt de perfecte fudgy brownies gemaakt!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.