Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zoute chocoladepopcorn met pindakaas

Zelf chocoladepopcorn maken is zó makkelijk, dat je je afvraagt waarom je ‘t niet vaker doet! Heerlijk voor een avondje bankhangen voor de buis. Van deze zoute variant met pindakaas, zout en pinda’s blijf je eten.

Fool-proof popcorn maken

Pof eerst de maïskorrels. Schade en schande heeft ons de beste, ultieme fool-proofmethode voor het poffen van popcorn wijzer gemaakt. Die luidt als volgt: pak een diepe hapjespan, giet er wat zonnebloemolie in en leg de maïskorrels erin.

Dek de pan af met een laagje aluminiumfolie – vouw de randjes om de pan zodat er straks geen popcorn kan ontsnappen – en prik er met een cocktail- of satéprikker kleine gaatjes in. Zo veel mogelijk.

Zet de pan op middelhoog vuur en wacht af tot de pitjes beginnen te poffen. Schud af en toe even flink met de pan, zodat er geen popcorn op de bodem blijft liggen en verbrandt. Als er een langere stilte ontstaat tussen het gepof door, kun je de pan van het vuur halen. Misschien blijf je nog wat gepof horen; wacht tot het stil wordt.

Verwijder de folie van de pan en spreid de popcorn uit op een bakplaat.

culy homemade chocoladepopcorn

Voor de topping

Rooster de pinda’s kort in een droge koekenpan. Ga er met je neus bovenhangen en snuif de geur op… lekker!

Zet de chocoladedruppels in een schaaltje in de magnetron. Laat op 600 watt 2 minuten draaien, schep tussentijds (elke 30 seconden) even goed om, om aanbranden te voorkomen. Laat het schaaltje er dan nog een minuutje in staan met de magnetron uit, en haal daarna uit de magnetron. Roer even door. Je zult zien dat sommige druppels nog niet zijn gesmolten, maar die zullen nu alsnog smelten door de warmte van de gesmolten chocolade.

Roer de pindakaas door de chocolade en spreid die uit over de popcorn. Schep het mengsel goed door met een lepel of met je handen. Laat even staan zodat de chocolade kan uitharden. Besprenkel dan met zoutvlokken en de pinda’s en geniet!

culy homemade chocoladepopcorn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.