Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle kaneelbroodjes met sinaasappel

Deze snelle kaneelbroodjes met sinaasappel stelen de show bij het Paasontbijt. Je maakt ze easy en supersnel met kant-en-klaar croissantdeeg, bruine suiker, kaneel en sinaasappelrasp. Mmm…!

Wij dromen nog altijd van de morning buns van Tartine Bakery in San Francisco. Maar zelf croissantdeeg maken? Ga er maar aan staan. Zeker voor het Paasontbijt of de Paasbrunch hebben wij daar he-le-maal geen tijd (of geduld!) voor. Dus the next best thing? Kant-en-klaar croissantdeeg. Hallo oude vriend!

Heerlijke recepten om het paasontbijt compleet te maken

snelle cinnamon rolls
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze snelle kaneelbroodjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar en vet ‘m in met boter.

Meng in een kom de suiker met de sinaasappelrasp, een snuf zout en de kaneel.

Maak één verpakking kant-en-klaar croissantdeeg open en leg de lap uit op een schoon werkblad. Knijp de snijrandjes dicht met je vingers. Dat hoeft niet heel nauwkeurig, gewoon zodat de ergste kieren en gaten dicht zitten (dan kan de suiker niet ontsnappen).

Verdeel de helft van het suikermengsel over het deeg en druk een beetje aan met je vingers. Maak dan de andere verpakking open en leg de tweede lap croissantdeeg op de eerste. Knijp ook hier de snijrandjes dicht en verdeel de rest van de kaneelsuiker eroverheen.

Rol het deeg voorzichtig op vanaf de breedste kant. Snijd het in 12 porties, oftewel: 12 snelle kaneelbroodjes! Stop die in de ingevette muffinvorm.

Zet de snelle kaneelbroodjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Houd ze in de gaten: door de suiker kunnen ze snel verbranden. Haal ze meteen uit de vorm, laat ze even afkoelen en verslind ze.

ontbijt broodjes Pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.