8 tips voor het perfecte roerei
Roerei maken is niet moeilijk, maar het perfecte roerei vergt wel wat oefening. We geven graag wat tips!
Handige culinaire video’s zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:
Tips voor een perfect roerei
1. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Wij bewaren eieren nooit in de koelkast, maar doe je dit wil, haal ze dan een halfuurtje van tevoren eruit.
2. Je kunt alleen eieren gebruiken, maar voor extra romigheid kun je melk, gesmolten boter of slagroom toevoegen aan je eiermengsel.
3. Kluts goed! De truc voor een romig resultaat begint namelijk al vóór dat je gaat bakken.
4. Gebruik een niet té grote pan met een niet te dunne bodem. De ene chef zweert bij een klein kookpannetje, wij gebruiken zelf graag een anti-aanbak koekenpan.
5. Begin met boter in de pan. Een droge pan kan ook, maar dan wordt je ei ook een stuk droger en bakt -ie sneller aan. Boter geeft daarnaast ook veel smaak!
6. Speel met temperatuur. Begin niet met een té hete pan, en zet het vuur af en toe hoger of lager als je ziet dat je roerei te hard of te langzaam gaat. Je wil de perfecte balans vinden tussen je eieren droog bakken en dat er helemaal niets gebeurt.
7. Roer het liefst met een rubberen spatel, en niet met een vork. Een siliconen pannenlikker is wat ons betreft een must-have.
8. Neem de tijd! Een perfect roerei maak je niet in één minuut.