Redactie
Redactie Inspiratie 8 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Wij zijn dol op kwarteleitjes: zo kook & combineer je ze perfect

Bij Culy zijn we dól op kwarteleitjes. Doordat ze zo klein en bevlekt zijn staan ze prachtig op tafel, én zijn ze makkelijk te verwerken door een soep of salade. Maar je kan ze natuurlijk ook – net als ‘gewone’ kippeneieren – koken of bakken.

Als je ze bakt wordt het eiwit van een kwartelei iets steviger dan bij een kippenei, maar verder is de smaak vergelijkbaar. Het is vooral het bevlekte jasje van het kwartelei dat hem zo anders – én aantrekkelijk – maakt. Verder is hij natuurlijk een stuk kleiner dan een kippenei en de schil is iets dikker, waardoor je hem moeilijker breekt.

Koken

Omdat ze zo lekker klein zijn, zijn gekookte kwarteleitjes ideaal als appetizer, door de soep of salade óf als onderdeel van een lunchbox.

Voor een zachtgekookt kwarteleitje is 2,5 minuten koken voldoende. Na 4 minuten is je ei echt hardgekookt. Wij eten ze graag zachtgekookt met een beetje grof zeezout.

Gebakken zijn ze lekker bij een zalmtartaatje. En voor de Ottolenghi-fans onder ons: kijk eens naar dit recept: hij gebruikt kwarteleitjes door zijn aardappelsalade.

Kopen

Kwarteleitjes zijn over het algemeen makkelijk te krijgen: bij de supermarkt (van Van Beek), de toko of op de markt.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Wij zijn dol op kwarteleitjes: zo kook & combineer je ze perfect
Sluiten