Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 5 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je goede food foto’s met je telefoon

We staan tegenwoordig allemaal met onze smartphone of tablet in de keuken. Maar hoe doe je dit nu zo slim mogelijk? Daar helpt Android je bij.

Op YouTube heeft Samsung een fijn kanaal geopend, genaamd Android & You, met video’s vol trucs die ervoor zorgen dat je nog makkelijker werkt met je Android device. Ze laten in een speciale culinaire playlist zien hoe je zo handig mogelijk met je toestel omgaat in de keuken: van simpele dingen als een boodschappenlijst maken tot split screen werken of voice control; Android & You legt uit hoe het werkt. Bekijk de hele YouTube-playlist hier!

Vandaag lichten we het onderwerp food foto’s uit. Want hoe kan je nu goede foto’s maken van eten en drinken?

Tip 1: het licht

Licht is het allerbelangrijkste! Zorg voor natuurlijk daglicht, dit is altijd mooier dan neplicht, van bijvoorbeeld een lamp of TL-buis. Fotografeer dus in de buurt van een raam, maar zorg dat het niet extreem fel zonlicht is, want dan krijg je minder mooie schaduwen op je bord. En een tip: flits nooit! Dit zorgt voor een onnatuurlijk effect.

Tip 2: de compositie

Zorg voor een mooie compositie in je foto. Het gerecht op het bord moet shinen, maar dat betekent niet dat je er niet wat leuke accessoires omheen kunt plaatsen. Bestek of glaswerk bijvoorbeeld, maar ook een servet, grote opscheplepel, kaars of krant. Kleed het geheel aan zodat er genoeg is om naar te kijken, maar blijf wel opletten dat het gerecht de ster van de foto is.

Tip 3: speel met kleur

Kleuren zijn erg belangrijk bij eten. Zorg dat het geheel er natuurlijk uit ziet; een knalblauw bord met tomatensoep is niet heel aantrekkelijk, maar een geel tafelkleed bij een Paas-gerecht kan juist wel erg leuk zijn. Ook met fotofilters kun je veel doen (apps als Afterlight en Instagram zijn hierbij handig), maar zorg dat het altijd helder en natuurlijk oogt, en nooit fake.

Tip 4: de juiste camerastand

Gebruik de speciale “Eten” fotografiestand in de camera op je Android-toestel. Deze is speciaal gemaakt om zo mooi mogelijk foto’s te maken van je bord. Kortom: zo heb je direct het juiste filter te pakken!

in samenwerking met Android

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.