Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 30 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… de mooiste hapjes van sterrenchefs bij Dinner at the Parc

Vier dagen lang was het één groot culinair feest op landgoed Parc Broekhuizen. Het was de tweede editie van hun Dinner At The Parc. 23 sterrenchefs met in totaal 31 Michelinsterren, trakteerden gasten op de lekkerste hapjes. Culy’s Joyce sloot aan voor het klapstuk: de Royal Dutch Kitchenparty. Dit is wat (en van welke Nederlandse sterrenchefs) je daar kon proeven.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

Octopus met ansjovis

De Nederlandse sterren

Eerst maar eens een opsomming van de sterrenchefs – allemaal van eigen bodem – die op deze Royal Dutch Kitchenparty kookten…
Jannis Brevet (Interscaldes***), Sidney Schutte (Librije’s Zusje**), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Erik van Loo (Parkheuvel**), Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (212, voorheen Bord’eau**), Jan Sobecki (Tribeca**), Michel van der Kroft (’t Nonnetje**) en Jacob-Jan Boerma (De Leest***).

Bacalao van 't Nonnetje

De sterrenkeuken

Zo’n lijst met sterrennamen levert natuurlijk ook fantastische (kleine) gerechten op. Allemaal zo gemaakt dat je ze op of uit de hand kunt eten. Want tijdens een kitchenparty krijg je letterlijk een kijkje in deze keukens op locatie.

De meeste chefs maakten eerst een amuse. En sommige daarvan waren wel heel smakelijk… Van Erik van Loo’s heldere gazpacho met zwarte olijf, Hollandse garnalen, gekonfijte knoflook en chilipeper hebben we er namelijk stiekem meer dan één gegeten.

Gazpacho van Erik van Loo

Ook het hapje van Jannis Brevet maakte de smaakpapillen goed wakker. Kokos, krokante kippenhuid en kaviaar. Zo fris van smaak dat je eerst denkt dat het misschien wel bitter kan gaan smaken, maar wat het dan niet doet. Die frisheid blijft heel lekker lang in je mond.

Kippenhuid met kokos van Interscaldes

De sterrengerechten

Na de amuses volgen al snel de gerechten. Ravioli met schapenkaas, rode kool, spinazie, paddenstoel en goudsbloem van Michel van der Kroft (van restaurant ‘t Nonnetje) bijvoorbeeld. Geïnspireerd door de Portugese roots van zijn vrouw (die hard meewerkte en het gerecht afmaakte met bloemblaadjes).

Ravioli met schapenkaas van 't Nonnetje

Jarno Eggen serveerde – na een zwart krokantje van inktvisinkt met olijf en jalapeño – kabeljauw met gerookt spek, rode biet en saus ‘Japarto’. In die saus zit onder meer witte wijn en yuzu verwerkt en dat maakt ‘m heel lekker fris.

Kabeljauw met rode biet van Jarno Eggen

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (samen Restaurant 212) hadden in een kommetje een gekonfijte langoustine met eendenvet, dashi, koffie en katsobushi gemixt. Smakelijk, vooral vanwege de ontzettend goede garing van de langoustine.

Langoustine van restaurant 212

Jan Sobecki serveerde een gerechtje wat er misschien niet meteen heel mooi uitzag, maar wat wel al je smaakpapillen meteen aan het werkt zette. Tonijn met passievrucht en nori. Een heel slimme en heel erg lekkere combinatie van heel uiteenlopende smaken.

Tonijn met zest van Jan Sobecki

De mannen van Voltaire – het restaurant dat op landgoed Parc Broekhuizen te vinden is – voorzagen de gasten buiten van zwarte tacootjes ‘El Pastor’ van de Green Egg met ananas en zoetzuur.

Taco van Voltaire

De uitsmijter van de dag was voor ons het gerechtje van Jacob-Jan Boerma. Ponzu-ijs (!) met zalm, watermeloen, een mousse van luchtige sushi-rijst, een terriyaki-vinaigrette en het blad van zoete aardappel. Wij komen graag terug voor editie drie van Dinner at the Parc!

Ponzu ijs van Jacob Jan Boerma

Dinner at the Parc is een jaarlijks terugkerend culinair event op landgoed Parc Broekhuizen. Wil jij er volgend jaar bij zijn? Houd de site in de gaten en koop je kaarten online. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.