Redactie
Redactie Inspiratie 6 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Culinaire benefietactie: gastro-marathon voor 3FM Serious Request

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december 2013 is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013.

De initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan deze unieke benefietactie.

logoklein

9 topgerechten van sterrenchefs

In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chefkoks bereiden om de beurt drie gerechten per uur. Alle gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er slechts 240 stoelen beschikbaar voor dit unieke evenement. Uiteraard is de prijs all-in (aperitief, wijn, water, koffie). Ook wordt er gezorgd voor  entertainment gedurende de zitting.

Veiling

Stoelen voor het evenement zullen per opbod worden geveild: deze veiling start op woensdag 18 december 2013, tegelijk met de opening van Het Glazen Huis. De cheque met alle opbrengsten zal na afloop van het evenement worden aangeboden aan de organisatie van Serious Request.

1231240_637554116278322_1811740923_n

Alle deelnemende chefs:

Maik Kuipers, Restaurant De Librije***  |  Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns**  |  Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!**  |   Bas van Kranen , Restaurant De Leuf**  |  Ron Blaauw**, Ron Gastrobar  |  Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang**   |  André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje*  |  Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn*  |  Rogér Rassin, Restaurant La Rive*  |  Marcel van Lier, Restaurant Latour*  |  Mark Gratama, Restaurant ML*  |  Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen*  |  Niven Kunz, Restaurant Niven*  |  Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje*  |  Chris Naylor, Restaurant Vermeer* |  Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob  |  Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI  |  John Halvemaan, Restaurant Halvemaan  |  Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije  |  Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive  |  Peter Edwards, Restaurant Southern Cross  |  Toine Smulders, Restaurant Villa Copera  |  Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes  |  Danny Jansen, 24Kitchen  |  Pascal Jalhay

Meer info vind je hier op de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.