Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze toffe wijn-app worden jij en je vrienden échte wijnkenners

Verzuchten jij en je vrienden tijdens diners altijd dat jullie zo weinig verstand hebben van wijn?. Of weet je er al het een en ander van, maar zou je nog veel meer willen weten over wijn? Dan is Winegame dé app die je moet downloaden. Proef, speel en leer samen met je vrienden. En de app is nog gratis ook…!

Winegame

Winegame is niet zomaar een wijn-app: hij is bedacht door topchef José Andrés en Rob Wilder. Het idee ontstond 20 jaar geleden tijdens etentjes en in de restaurantkeuken, waarbij het tweetal vrienden, familie en collega’s uitdaagde om een blind tasting met wijn te doen.

Wijnlabels werden afgedekt met papieren zakken of stukken aluminiumfolie, zodat je puur door te proeven moest raden met wat voor wijn je te maken had.

Die papieren zakken hebben anno 2018 plaatsgemaakt voor een handige wijn-app. Winegame is voor iedereen, niet alleen voor oenologen.

Wijn-app Wine Game
Bron: Wine Game

Hoe werkt deze wijn-app?

Bij Winegame kun je elke wijn gebruiken die je wilt. Je kunt je aan een bepaald thema houden, of gewoon allerlei wijnen door elkaar gebruiken. Ook handig om die duistere flessen die al zo lang in het wijnrek liggen mee op te maken.

Je uploadt de wijnsoorten die je hebt verzameld, voegt je vrienden toe (maar je kunt het ook in je eentje spelen) en dekt de flessen af, om valsspelen te voorkomen. En dan het leukste gedeelte: proeven! In de app geef je onder andere aan met welke druivensoort je te maken denkt te hebben en uit welk land en uit welke regio de wijn afkomstig is. Zo word je spelenderwijs (en proevenderwijs…) een échte wijnkenner.

Winegame is gratis te downloaden in de App Store en bij Google Play. Geen smartphone? Er is zelfs een online versie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.