Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 29 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Etxea in Den Haag: verfijnde gerechten uit de Baskische keuken

Bij de Baskische keuken denk je vaak aan pintxos. En het moet gezegd: die zijn verrukkelijk. Maar Baskenland heeft nog zo veel meer te bieden, op gastronomisch gebied. Restaurant Etxea in Den Haag laat zien dat die Baskische gerechten ook verfijnd kunnen zijn. Hier teken je voor een avondje fine dining met het lekkerste uit de Spaans-Franse keuken.

Op het menu bij Etxea

De Baskische keuken leunt nog zwaar op tradities. Maar bij Etxea geven ze een moderne twist aan de gerechten die zo onlosmakelijk verbonden zijn met Baskenland. Zo serveren ze bijvoorbeeld een voorgerecht van pijlstaartinktvis met geroosterde pastinaak, bouillon en bergamot. We likken ons scherm er nu al bij af. Of wat dacht je van een mais proeverij als starter? Met mais in de vorm van panna cotta, poeder, krokant en ijs. We’re up for it.

Drie gangen kosten je 37,- euro. Per gang heb je dan keuze uit twee verschillende gerechten. Maar je kunt ook voor the full experience gaan met 4, 5 of 6 gangen.

Etxea in Den Haag
Bron: Etxea

Popcorn ijs met krokant van kippenhuid

Dat zou overigens geen verkeerde keuze zijn, want de hoofdgerechten op de menukaart klinken minstens zo aantrekkelijk als de voorafjes. Iberico lende met ribvinger, courgettebloem en Cecina jus (jus van gedroogd rundvlees) bijvoorbeeld. Of ga voor vis met de zeebaars, artisjok, crème van geroosterde bloemkool en ajo blanco.

Als je maar ruimte overlaat voor één van de desserts, want ook die verrassen. Zo zouden wij meteen het popcorn ijs bestellen, met gezouten pinda, krokant van kippenhuid en olijfolie.

Restaurant Etxea in Den Haag

Pintxos-parade

Je proeft het al een beetje: bij Etxea draait het om fine dining. Dat betekent overigens niet dat je hier geen lekkere pintxos zou kunnen eten: in tegendeel! Die bestel je hier bij de lunch of als voorafje. Overigens serveert Etxea tijdens de lunch dezelfde gerechten als tijdens het diner, maar kun je dan kiezen uit twee of drie gangen, eventueel inclusief koffie en thee.

Het adres van Etxea in Den Haag:

Hooistraat 4
2514 BM Den Haag

Etxea is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Van 12:00 tot 14:00 serveren ze lunch, tussen 18:00 en 22:00 kun je terecht voor diner. Reserveren kan online

Meer toffe hotspots in Den Haag:

Pinchos bij Etxea in Den Haag

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.