Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 21 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… RIJKS pop-up in de Koepelkerk in Amsterdam

RIJKS* trekt al zijn klassiekers uit de kast! Het Amsterdamse restaurant breidt de komende tijd uit met een pop-up op een hele bijzondere locatie. In de Koepelkerk in Amsterdam kun je nu tijdelijk terecht voor een speciaal 5-gangenmenu met RIJKS-klassiekers.

Dat is nog eens bijzonder: RIJKS gaat wederom on tour en is neergestreken in de historische Koepelkerk in Amsterdam. Een veelzijdige locatie (feestjes voor Amsterdam Dance Event, bruiloften, vergaderingen), maar een pop-up restaurant: dat hadden ze nog niet eerder gehad.

> Check ook: Joris Bijdendijk opent een tijdelijk restaurant op een bijzondere locatie

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Koepelkerk x RIJKS

Laat het maar over aan Joris Bijdendijk en zijn team om deze unieke locatie te transformeren tot restaurant. “We waren al langer op zoek naar een nieuwe locatie voor RIJKS on tour. Toen de Koepelkerk ons vroeg voor deze locatie, zeiden we meteen ja. Het is een unieke locatie.”, aldus Joris.

Met the best of the best: een speciaal 5-gangenmenu van RIJKS-klassiekers (€ 60,- euro). Culy loopt met je door het menu.

Radijs
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zoals radijs met piccalilly en knapperig nori tempura-kruim. Zo goddelijk dat we ‘t al eerder thuis probeerden na te maken, inclusief de piccalilly. Conclusie: de versie van Joris blijft ongeëvenaard – maar dat hadden we je vast niet hoeven te vertellen.

Rijks Koepelkerk
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Groene gazpacho met burrata en tomaat: een gerechtje dat we min of meer kenden van het afhaalmenu van RIJKS. Met wederom die verslavend lekkere groene gazpacho die perféct in balans is. En waarvan de spannende tonen van komijn (of is het ras el hanout? – we weten het nog steeds niet) maken dat de gazpacho nog op je tong na tintelt.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

St Jacobsmossel met rettich en codiumvinaigrette. Alsof coquille en rettich een liefdesbaby hebben gemaakt en die onderdompelen in een badje van umami. Die vinaigrette wil je tot de laatste druppel opslurpen.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gepofte rode biet met Tomasu beurre blanc. Oftewel: beurre blanc met sojasaus die in Rotterdam wordt gebrouwen. Inmiddels echt een beroemde RIJKS-klassieker en als je ‘m hebt geproefd, snap je waarom.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Het hoofdgerecht: runderwang met bosui en spinazie. Daarbij friet gebakken in ansjovisboter (!) en een frisse salade met dragon. Zó goed. Alleen al voor de friet zou je hier meteen terug willen komen.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Maar niet voor het dessert de kerk uit. Margot Janse was de eerste gastchef van een serie grote namen die kookten bij RIJKS. Haar dessert van baobab met honeybush karamel en hangop staat nu weer op de kaart. Heerlijk met de bijpassende dessertwijn: een supergeconcentreerde, stroperige sherry met een smaak van krenten en chocolade (Cardenal Cisneros). Alsof er een engeltje over je tong… je snapt ‘m.

RIJKS x Koepelkerk opende haar deuren op 15 augustus voor het eerst en is nu wekelijks geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Wees er snel bij! Reserveren kan online

Meer over RIJKS:

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.