Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 21 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gerechten waar je niet zo snel aan zou denken

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Komende week staat in het teken gerechten waar je misschien zelf niet zo gauw aan zou denken.

We maken hier dus een selectie van onze meest originele gerechten, of van gerechten die nog niet zo sterk zijn ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Broodje sabich (met aubergine, ei en pittige mangosaus)

Broodje sabich recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

In Israël vind je het broodje sabich te kust en te keur. Het is een populair type street food, dat je makkelijk uit de hand eet. Sabich bestaat uit een pita, gevuld met gefrituurde aubergine, ei, techina (tahin-saus), een frisse salade en amba: een pittige mangosaus. En da’s gruwelijk lekker.

> Naar recept: Broodje sabich (met aubergine, ei en pittige mangosaus)

Dinsdag

Kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)

Kimchi jjigae recept: Koreaanse stoofpot
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Je maakt waarschijnlijk niet iedere week een Koreaanse stoofpot met kimchi (oftewel: kimchi jjigae), maar het zal je verbazen hoe verrassend snel en makkelijk dit recept is. Ideaal als je nog een restje kimchi in de koelkast hebt liggen dat op moet. Hoewel het ook de moeite waard is om speciaal hiervoor kimchi in huis te halen of zelf te maken. Want reken maar dat dit een lekker gerecht is.

> Naar recept: Kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)

Woensdag

Khachapuri (Georgisch brood met kaas en ei)

Khachapuri
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Toen we bij Batoni Khinkali in Amsterdam voor het eerst khachapuri proefden, ging er een wereld voor ons open. Dit gerecht bestaat uit brooddeeg met een in de oven gesmolten kaasmengsel, een eitje en een klont boter. Zo lekker, dat we niet anders konden dan het zelf ook eens maken. En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn als het lijkt!

> Naar recept: Khachapuri (Georgisch brood met kaas en ei)

Donderdag

Indiase pav bhaji (broodjes met groentecurry)

Indiaas Broodje Bombay
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

In India weten ze wel raad met kleurrijk, interessant street food en pav bhaji is daar het voorbeeld van. Pav bhaji is een dikke groentecurry, die veelal op broodjes wordt gegeten, met een lik boter erop. Vers limoensap en uitjes tillen deze snack naar een hoger level. Zie ze als een soort heerlijke vega groenteburgers.

> Naar recept: Indiase pav bhaji (broodjes met groentecurry)

Vrijdag

Gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter (cilbir)

Cilbir Pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Cilbir (gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter) is typisch zo’n gerechtje waar je bij de eerste aanblik meteen in wil duiken. En dat mag ook: lekker door elkaar roeren, die ingrediënten in je kommetje. Liefst met een goed stuk toast.

> Naar recept: Gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter (cilbir)

Zaterdag

Bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen

Bakbanaan recept van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ben je even uitgekeken op de hamburgers, groentespiesjes en kipsatés van de barbecue? Dan hebben we een origineel barbecuegerecht voor je: bakbanaan met chorizo en een dressing van limoen, honing en komijn. Warm, comforting en geweldig rijk aan smaken, dit is écht wat je deze zomer op je barbecue wil.

> Naar recept: Bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen

Zondag

Krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt

krokante aubergine als onderdeel van weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Bij het Peruaanse restaurant NAZKA aten wij een gerechtje dat ons niet meer losliet. Krokante blokjes aubergine werden gewenteld in een saus van pittige Peruaanse pepers en geserveerd op gerookte yoghurt. Geïnspireerd door die hemelse combinatie van smaken en texturen besloten we een eigen variant te maken op dit gerecht. Dít zijn Culy’s krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt.

> Recept: Krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.