Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 11 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Joris Bijdendijk opent een tijdelijk restaurant op een bijzondere locatie

Het hoeft geen betoog dat de keuken van Joris Bijdendijk góéd is. Dat bewijst hij met zijn gerechten bij RIJKS* en Wils, maar binnenkort ook (tijdelijk) op een minstens even bijzondere locatie: in de Amsterdamse Koepelkerk van het Renaissance Hotel.

Koepelkerk X RIJKS

Het is vanaf 15 augustus dat Joris en zijn team van RIJKS* tijdelijk te vinden zullen zijn op de pop-up locatie in de Koepelkerk. Voor de gelegenheid werd een speciaal 5-gangenmenu met klassiekers bedacht.

Verwacht gerechten als Biet Tomasu beurre blanc, Sint Jakobsmossel met codiumvinaigrette of groene gazpacho met burrata en tomaat (zoals we onlangs nog proefden bij het take-away menu van RIJKS*). Aan de hand van wat we kennen van Joris’ keuken kunnen we je op het hart drukken: van dit soort gerechten wil je je bord aflikken.

Groene gazpacho met ricotta en radijs
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Overnachten na het diner

Ook leuk: wie wil, kan na het diner meteen zijn bed in tuimelen. Het Renaissance Hotel bevindt zich namelijk in hetzelfde gebouw, wat een meteen een goed excuus is om een tripje Amsterdam op de planning te zetten…

Reserveren voor Koepelkerk X RIJKS

Het 5-gangenmenu kost € 60,- (exclusief wijnen) en is te reserveren via de website. Vanaf 15 augustus zal het tijdelijke restaurant wekelijks de deuren openen op donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Adres Renaissance Hotel Amsterdam (Koepelkerk):

Kattengat 1
1012 SZ Amsterdam

Meer in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.