Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 9 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Dit kinderkookboek bevat recepten van Joris Bijdendijk (chef van RIJKS*)

Wil jij van je kinderen echte sterrenkoks maken? Begin dan vroeg en laat ze al van kleins af aan kennismaken met eten en recepten. Ook Joris Bijdendijk, chef van RIJKS*, gelooft in die filosofie en werkte onlangs mee aan een kinderkookboek: Het geheim van de tuin.

Het geheim van de tuin

Het geheim van de tuin is een boek van de hand van Jan Paul Schutten en illustratrice Floor Rieder. De recepten werden bedacht door Joris Bijdendijk en zijn gericht op ingrediënten uit de eigen school- of moestuin.

Dat is trouwens geen toeval: dit jaar vieren de Amsterdamse schooltuinen namelijk hun 100ste verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar mag één klas dit jaar een schooltuin aanleggen op een unieke plek, namelijk pal in de tuin van het Rijksmuseum (#jaloers).

Kinderen enthousiasmeren

Niet alleen worden kinderen met het kookboek geënthousiasmeerd om te leren koken, de nadruk van het boek ligt daarnaast op de oorsprong van de ingrediënten en de kwaliteit van lokale producten. Immers: als je groente zelf hebt gezaaid en je hebt ervoor gezorgd, dan wil je het ook eten.

En hoe kan je dat nou niet omarmen, in een tijd waarin voedsel, biodiversiteit en natuur actueler zijn dan ooit?

Het geheim van de tuin

Het geheim van de tuin is vanaf 10 juni te koop in de digitale boekhandel voor € 16,99.

Meer Culy Kids?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.