Redactie
Redactie Dineren 1 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

RIJKS

We schreven al vaker over RIJKS, de culinaire parel van het wereldberoemde Rijksmuseum te Amsterdam. In de gerenoveerde Philipsvleugel vind je sinds de herfst van 2014 het restaurant waar chefkok Joris Bijdendijk de sterwaardige stroming bepaalt. 

RIJKS is onderdeel van de Vermaat-groep, een toonaangevend bedrijf in horeca- en retailconcepten, en serveert tussenmaat gerechten op hoog niveau.

Dat Bijdendijk namelijk veel ervaring in zijn messen heeft zitten, moge duidelijk zijn. Van geworden klassiekers als de knolselderij van het spit tot nieuwe inventies als oester-braaïolie. Tijdens een middag of avond bij RIJKS kom je ze allemaal tegen en geniet je van de unieke locatie.

Op de kaart vind je ruim tien gerechtjes, geïnspireerd door zowel de Nederlandse natuur als buitenlandse keukens. Allen in een eigentijds jasje gestoken en met een vleugje va-va-voom van Joris, wat ervoor zorgt dat je alleen maar wil proeven, proeven en nog eens… proeven!

En dan hebben we het nog niet over de grotere RIJKS schotels, waaronder de inmiddels befaamde rib-eye van drooggerijpt Simmentaler-rund met frites, sla en merg.

Ook het interieur is overigens noemenswaardig, want niet alleen het uitzicht op het Rijks is adembenemend, ook op de marmeren open keuken word je op slag verliefd.

Leuk is dat ze bij RIJKS regelmatig gastchefs uitnodigen. Zo namen eerder Margot Janse en Peter de Clercq het roer over, en zal binnenkort niemand minder dan André Chiang de marmeren keuken betreden.

RIJKS is elke dag van 11.30 tot 23.00 uur geopend. Prijzen variëren van €12,- tot €19,- per gerecht en een volledige RIJKS-tafel (6 gerechten) kost €65,- per persoon. Kijk op de website om direct te reserveren. 

RIJKS in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.