Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 20 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De leukste restaurants van Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord zit barstensvol fijne horeca. Niet geheel verrassend dus dat we ons er met zeer grote regelmaat begeven -‘t feit dat enkele Culy redactieleden er wonen of hebben gewoond zou ook kunnen helpen. En omdat we de moeilijkste niet zijn, hebben we onze favoriete restaurants voor je op een rij gezet, in willekeurige volgorde.

De leukste restaurants van Amsterdam-Noord

Bacalar

Chrysantenstraat 4

Pas op: er komt een berg superlatieven aan. De taco’s van Bacalar zijn zo verslavend lekker dat je maar blijft bestellen. Uiteraard is er el Pastor en Carnitas, maar probeer ook eens die met rundertong (we dromen er na een jaar nog over), barbacoa van geroosterde geit, een tostada met heilbot, octopusmayo en geroosterde cashew, of eentje met ceviche van kokkels. Ook lekker: de cocktails. Overigens schreven we eerder al over de taco’s van Coba, eveneens in Amsterdam-Noord.

Euro Pizza

Gedempt Hamerkanaal 79

Groot geworden met pizza’s die inmiddels ook op meerdere plekken in ingevroren versie te krijgen zijn. Maar daarnaast ook een favoriete plek vanwege de wijnkaart waar we hebberig van worden en de overige mooie en zeer lekkere gerechten die op de kaart staan, allen ook nog ‘s vriendelijk geprijsd.

Taverno Willi Becher

Papaverhoek 31

Alsof ze er al decennia lang zitten, maar niks is minder waar. Taverno Willi Becher voelt als thuiskomen: vriendelijke bediening, de goede sfeer van een Duitse biertafel en niet geheel onbelangrijk: veel verschillende bieren, ciders en fijne gerechten. Ook belangrijk: het terras is groot én er zijn goede snacks.

Klaproos

Papaverweg 15a

Op zoek naar een relaxte avond zonder gedoe en met lekker eten? De Klaproos is een garantie voor succes. Verwacht verrassende pizza’s met originele combinaties, gerechten als gefrituurde spiering en ceviche, een uniek terras aan ‘t water, kleine prijzen én een bak sfeer. Een favoriet wanneer het gaat om de leukste restaurants in Amsterdam-Noord.

Kannibalen & Paradijsvogels

Van der Pekstraat 91

Zin in Indisch en Moluks eten? Haast je dan richting Kannibalen & Paradijsvogels. Ons enthousiasme hebben we hier al eerder uitgeschreven.

Pompet

Floraparkweg, Noorderpark

Dé locatie waar menig buurtbewoner naartoe holt bij een eerste zonnestraal: Pompet. Het restaurant heeft een terras middenin het mooie Noorderpark en serveert klassiekers die nooit tegenvallen: denk aan kip van de rotisserie of in de winter: kaasfondue. Eervolle vermelding voor de snacks trouwens: voor het patatje boeuf, kazen van Kef en rillettes met brood offeren we graag onze vrijdagmiddag op. Hadden we al verteld dat er jeu de boules is en een speeltuin voor de kinders? Op zoek naar nog een fijn terras met lekker eten; dan is Pllek altijd een goede keuze.

Café Modern

Meidoornweg 2

Al sinds jaar en dag een fijn adres: Café Modern. Al dekt de naam café niet helemaal de lading, aangezien het toch echt een restaurant is. Modern is gevestigd in een oud bankgebouw, wat de sfeer een historische laag geeft. Verwacht een wisselend vijf-gangen menu en minimalistisch maar kleurrijk retro interieur.

Cornerstore

Papaverweg 11

Ze zitten al vol sinds dag één en dat lijkt voorlopig ook zo te blijven. De mannen van Binnenvisser openden niet heel lang geleden The Cornerstore. Gerechten (en interieur) geïnspireerd op de esthetiek en ingrediënten van Japan, gecombineerd met natuurwijn én vinyl.

FC Hyena

Aambeeldstraat 24

Een film óf een diner? Bij FC Hyena hoef je niet te kiezen. Met een kleurrijk interieur waar je op slag vrolijk van wordt, een wijnkaart waar je alles van wilt proeven en sympathiek geprijsde gerechten om te delen, die voor je neus bereid worden. Sowieso een favoriet dus, wanneer het gaat om de leukste restaurants van Amsterdam-Noord.

Lazuur

Purmerplein 8

Een sympathiek restaurant met fijn terras op het Purmerplein: geen twijfel dus of deze tussen de leukste restaurants van Amsterdam-Noord hoort te staan. Geïnspireerd op de Franse keuken, met Portugese invloeden. Je lees er hier alles over.

Hotel De Goudfazant

Aambeeldstraat 10

Zeg je uiteten in Noord, dan zullen veel mensen ‘Goudfazant‘ zeggen. Het is zo’n fijn exemplaar waar je lastminute naartoe kan gaan, met een grote groep, met je familie of gewoon met z’n tweeën. Het eten is altijd goed (check dit maar even als je twijfelt) en de sfeer ook. Klinkt als een hotel, is een restaurant.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.