Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 26 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Kannibalen en Paradijsvogels in Amsterdam: rijsttafels en broodjes buikspek

Kannibalen en Paradijsvogels: met zo’n naam is de toon natuurlijk meteen gezet. Bij dit leuke eethuis in de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord draait het helemaal om Indisch en Moluks eten. Je doet er ook nog eens je Indonesische boodschapjes en haalt er de lekkerste maaltijden af, voor thuis.

Even terug naar die naam: die is een directe verwijzing naar de menukaart. Voor de kannibalen zijn er de lekkerste vleesgerechten; de Paradijsvogels eten lekker vega.

Rijsttafel Kannibaal bij Kannibalen en Paradijsvogels

Baambrugs buikspek en saté van tempeh

Dit kleine, charmante eethuis voert ook een overzichtelijk menu. Kies allereerst voor de basis: gebakken rijst, witte rijst, bami of nasi goreng, waarbij je sowieso saté kip, atjar, gebakken ei, kroepoek en pinda’s en kokos krijgt. En breid het uit met lekkere bijgerechten.

Baambrugs buikspek in ketjap, pittige Black Angus runderstoof in kokos, saté van boerderijkip – of voor de vegetariërs: gestoofde aubergine, saté van tempeh, seizoensgroente in kokos of ei in pittige saus. De gerechten hebben hun roots in de authentieke Indonesische keuken, maar deze hotspot gaat ook duidelijk met z’n tijd mee. Dat zien we aan de keuze voor goed vlees en hippe ingrediënten en gerechten.

Kannibalen en Paradijsvogels

Rijsttafel Kannibaal

Ook lekker: je kunt er ook een gestoomd broodje met buikspek in ketjap en atjar van komkommer eten. Of papeda pindang kuning (een Moluks visgerecht). En toe een kopje koffie met een stukje spekkoek.

En heb je zin in een echt feestmaal? Dan ga je voor de rijsttafel Kannibaal (vanaf 2 personen). Daarbij krijg je ongeveer all of the above, waarbij je van alles wat kunt proeven.

Het adres van Kannibalen en Paradijsvogels:

Van der Pekstraat 91 hs
1031 CV Amsterdam

Het Indonesische eethuis is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 16:00 uur. Op maandag kun je er al vanaf 11:00 uur terecht. Op dinsdag zijn ze gesloten. Kijk voor meer informatie online

Papeda pindang kuning @kannibalenenparadijsvogels ??#moluccan #soulfood#ikan#papeda

42 Likes, 0 Comments – Ta Toru (@ta_toru_amsterdam) on Instagram: “Papeda pindang kuning @kannibalenenparadijsvogels ??#moluccan #soulfood#ikan#papeda”

We hebben weer sopi merah ?? #slokkie #sopi #maluku

39 Likes, 1 Comments – Kannibalen en Paradijsvogels (@kannibalenenparadijsvogels) on Instagram: “We hebben weer sopi merah ?? #slokkie #sopi #maluku”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.