Taqueria Bacalar in Amsterdam: rauw, ruig en authentiek Mexicaans

Mexicaanse restaurants schieten als cactussen uit de grond en daar zijn wij helemaal niet rouwig om. Onlangs heeft Coba – je weet wel, die geweldige eigenzinnige Mexicaan in Amsterdam-Noord – er een soort Mexicaanse neef bij gekregen: Taqueria Bacalar. En deze Mexicaanse hotspot is het ontdekken meer dan waard.

Taqueria Bacalar

Het is namelijk de voormalig chef van Coba die Taqueria Bacalar is begonnen. Joachim de Buck kookte voordat hij zijn hart verloor aan taco’s nog bij Hotel de Goudfazant: ook al zo’n culinaire parel.

Culinair schrijver Joël Broekaert vergeleek het rauwe interieur van Coba Noord destijds met een filmset van Tarantino. Welnu: hetzelfde kun je verwachten bij Bacalar. Het pand aan de Chrysantenstraat in Noord lijkt van de buitenkant op een oude garage. Inclusief graffiti. Het vormt een groot contrast met de idyllische plek in Mexico waarnaar het restaurant vernoemd is, die omgeven is door azuurblauwe zee.

View this post on Instagram

Tostada with ceviche of cauliflower. This vegan dish is the perfect starter! We top it of with some homemade spicy habanero salsa, mango and chulpe. Layers of flavors guaranteed!!! 🌶 🌶 🌶 book your table for this weekend on our website www.bacalar.amsterdam

A post shared by Bacalar (@bacalar.amsterdam) on

Geen Tex-Mex, maar the real deal

Maar dan: één keer snuiven aan de maistortilla’s van Bacalar en je bent in gedachten op die idyllische plek in Mexico. Het menu verandert voortdurend, maar denk aan gerechten als Taco de Pulpo, met octopus in morito-salsa en geroosterde pinda’s. Of Tacos de Moronga met bloedworst, mango, salsa van habanero en pickles. Dit is beslist niet je Tex-Mex taco, maar the real deal.

Mexicanen combineren hun zachte maistortilla’s doorgaans graag met gestoofd vlees en dat doen ze ook bij Bacalar (denk aan cochinita pibil, barbacoa van geit of runderwang). Maar er zijn daarnaast ook varianten met vis en ook vega (bijvoorbeeld taco’s met mole van eikhaas, ricotta – of requeson op z’n Spaans – met sesam en consommé van paddenstoelen).

View this post on Instagram

The result after two months of renovation! #homemade #proud #withalittlehelpfrommyfriends and #family #tacolove #taco #tostadas #amsterdamfood #streetfood #sourbeers #sidra #mezcal #agavespirits #amsterdamnoord for info or reservations [email protected] www.bacalar.amsterdam

A post shared by Bacalar (@bacalar.amsterdam) on

Taco-time!

Die wil je dus sowieso allemaal uitproberen.

Sommige taco’s worden per drie geserveerd, andere per stuk. Je kunt hier dus zo uitgebreid eten als je zelf wilt. Prijzen liggen tussen de € 8,50 en € 12,50 per gerecht.

Het adres van Bacalar in Amsterdam:

Chrysantenstraat 4, Amsterdam-Noord

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 18:00 uur tot 00:00 uur. Reserveren kan online

Meer toffe taqueria’s:

View this post on Instagram

Taco de grillos ! Bugs ~not for the faint-hearted~ 🦗 🦗 🦗 book your table for this weekend on www.bacalar.amsterdam

A post shared by Bacalar (@bacalar.amsterdam) on

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Taqueria Bacalar in Amsterdam: rauw, ruig en authentiek Mexicaans
Sluiten