Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vul je zelf meegebrachte fles met wijn bij WineTank Rotterdam

Concepten waar we enthousiast over zijn: er is er weer eentje bijgekomen. Wanneer je aan tappen denkt, gaan je eerste gedachten hoogstwaarschijnlijk richting het bier. Maar toen was daar WineTank in Rotterdam: waar je met een lege fles naar binnen loopt om vervolgens met een volle fles van je favoriete wijn het pand te verlaten.

WineTank

WineTank is gecreëerd vanuit de wil om een zero waste boetiek te openen waarin het gaat om -uiteraard- wijn maar ook een stukje beleving. En dat is gelukt. Er zijn namelijk twee mogelijkheden. Óf je koopt eenmalig een beugelfles die je vult met een zelfgekozen wijn bij één van de zestien tanks, óf je neemt zelf een hersluitbare fles mee die je laat vullen.

Voor een sympathieke prijs ook nog ‘s: voor een luttele 10 euro neem je al een liter mee naar huis. De website Food Inspiration maakte er een toffe video, zodat je kunt zien hoe dat tappen precies in z’n werk gaat.

Wijnen

En er is keuze genoeg. Of je nou gaat voor een koel exemplaar en direct door gaat naar een kleedje in ‘t park, of groot en rood in wil slaan voor een zoveel-gangen diner thuis: het kan allemaal. Van Merlot tot Chardonnay en van Syrah tot Grenache: het zou een klein wonder zijn wanneer er niks tussen zit waar je van houdt.

Ook leuk: geef ‘s een TankPas cadeau. Een lege fles mét pas dus, om zelf te gaan vullen. Hoe je ‘m vervolgens proeft? Dat lees je hier.

Duurzaam

Maar dat is niet alles. Het duurzame aspect zit ‘m niet alleen in de verpakking -of beter gezegd dus de afwezigheid van de verpakking-, WineTank voert het thema door in alle facetten. Zo werken alle wijnmakers met respect voor de natuur. De wijnen worden vervaardigd op een duurzame, ambachtelijke en dus traditionele methode. Of, zoals WineTank het zelf formuleert: beter voor je lifestyle, je portemonnee én je omgeving.

Kortom: een tripje waard dus, richting de Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam. Smaak te pakken? Check dan ook even deze wijnwinkels in Utrecht.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.