Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 12 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Pompet: jeu de boules & bites in het Noorderpark in Amsterdam-Noord

Bij Café Pompet in Amsterdam-Noord wentel je je in het groen van het prachtige Noorderpark . Op het vrolijke, Frans-achtige terras vergeet je even dat je gewoon in Amsterdam bent. Met de buitenbar, de Franse gerechten en wijnen en de jeu de boules-baan, ben je net op vakantie in Frankrijk.

Amsterdam telt al een eindeloos aantal horecagelegenheden, van toeristische eettentjes tot fine dining spots en tegenwoordig ook steeds meer hippe, nieuwe concepten door de hele stad. In de afgelopen jaren zijn er daar zóveel van bijgekomen dat elk straathoekje wel bezet lijkt door een juicebar, koffietentje, café of ander interessant concept.

terras amsterdam

Authentiek, nieuw initiatief

Maar wat Pompet neerzet in het Noorderpark in Amsterdam-Noord, is iets compleet anders. Hier zit sinds kort in een theater-achtig gebouw (Pompet genaamd). In de afgelopen jaren is Amsterdam-Noord van enge, industriële plek waar je liever niet wilde komen en eigenlijk ook niet veel te zoeken had, veranderd in een geweldige, groene, ruimtelijk plek met een hoop creatieve én leuke initiatieven waar je even kan ontsnappen uit de drukke stad.

Wel tijdelijk, want over een jaar of twee staan er op de meeste plekken grote nieuwbouwwoningen. Het park verdwijnt dus, maar de restaurantjes die zich er hebben genesteld, blijven gelukkig. En dus kunnen we blijven genieten van plekken als het Skatecafé, De Klaproos, Coba en nu ook van Pompet.

stokbrood en boter

Pompet blijft

Gelukkig zijn er voor Pompet geen wilde verbouwplannen want het café zit middenin het grote Noorderpark. Je drinkt er een heerlijke kop koffie, een lekker glas wijn of je speelt er een spelletje. Potje jeu de boules anyone?

En omdat het middenin het park zit, is het dus ook een perfecte plek om kids mee naar toe te nemen; er is namelijk geen verkeer! Pompet is opgezet door een stel vrienden die het voormalig Dum Dum Palace op de Zeedijk runden.

salade op bloemetjes servies

Franse menukaart

Over de kwaliteit van het eten hoef je je dus geen zorgen te maken, de initiatiefnemers zitten namelijk ook achter het populaire Hotmamahot concept, dat je op veel festivals terug ziet. De menukaart van Pompet is Frans geïnspireerd en staat vol Franse, eigentijdse gerechten. Je eet er Franse hapjes als stokbrood met camembert, Franse (natuur)wijn en ciders, je bestelt er echt Franse croissantjes en natuurlijk staat ook Tour de France aan op een groot beeldscherm.

Er ligt een heuse jeu de boules-baan én het eten wordt geserveerd op lekker nonchalant bloemetjesservies. Pompet is lekker simpel en retro, dat is fijn in een stad waar veel plekken minder authentiek lijken te worden.

En dat de Noord/Zuidlijn af is en de tweede halte in Noord stopt bij het Noorderpark maakt het alleen maar makkelijk om even deze zomer langs te wippen.

wijnglazen

Het adres van Pompet:

Floraparkweg 1
1032 BZ
Amsterdam

Pompet is open van woensdag tot zondag van 12.00u tot 23.00u.

Meer restaurants in Amsterdam-Noord:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.