Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 25 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

FC Hyena in Amsterdam-Noord: een restaurant, wijnbar en bioscoop in één

Feit: films worden beter als ze samengaan met lekker eten. En dan bedoelen we dus niet een flinkje bak popcorn met boter (hoewel dat natuurlijk ook heel lekker is), maar liefst een goed dinertje vooraf. Enter ‘boutique cinema’s’: restaurant en bioscoop in één. FC Hyena in Amsterdam-Noord was in 2016 de eerste boutique cinema van Nederland, en nog steeds kun je er genieten van een heerlijk menu met natuurwijn en uitzicht over het IJ, gevolgd door een nieuwe of oudere film.

En o ja: drankjes en eten mogen natuurlijk mee de zaal in.

Het menu bij FC Hyena

Oké, een bioscoop, wijnbar en petit restaurant in één dus. Maar wat serveren ze dan zoal? Daar zouden we graag een eenduidig antwoord op geven, maar de kaart wisselt nogal eens. Wat wel vaststaat, is dat bijna alle worden bereid in de houtgestookte steenoven – én heel erg lekker zijn.

Momenteel kun je er bijvoorbeeld terecht voor Hollandse asperges à la flamande, gepofte zoete aardappel met hangop, gekonfijte lamsnek met tomatillo of toch bbq-ribs met sesam. Het is altijd een fijne combi van vega en vlees, en alles voor zeer betaalbare prijzen.

Daarbij kun je kiezen uit een mooi aanbod natuurwijnen en ook natuurlijke ciders – perfect voor lange zomeravonden aan het water! Hoewel je na het eten dus ook kunt uitbuiken met een goede film in één van de twee filmzalen. Vergeet dan niet even wat extra hapjes te bestellen – nee, nog steeds geen popcorn, maar wel een portie droge worst of pimentos de padrón.

Met de prachtige ligging aan ‘t IJ, de fijne sfeer en natuurlijk het goede menu, is FC Hyena al sinds de oprichting een heel mooie aanvulling op het steeds groter worden scala aan restaurants in Amsterdam-Noord. Ook leuk: de bioscoop is erg kindvriendelijk. In schoolvakanties kun je er bijvoorbeeld niet alleen op zaterdag en zondag lunchen, maar ook gewoon doordeweeks met de kids.

Dus mocht je nog een goede reden zoeken om met de pont de oversteek naar Noord te maken: FC Hyena is het antwoord. Enneh, vergeet vooral ook niet te genieten van die oversteek zelf.

Het adres van FC Hyena

Aambeeldstraat 24
1021 KB Amsterdam

FC Hyena opent altijd ongeveer een halfuur vóór de eerste film van de dag: doordeweeks meestal om 14:30 uur, op woensdag om 12:30 uur en in het weekend om 11:00. De keuken is dagelijks van 18:00 tot 20:00 uur geopend in het weekend vanaf 12:00 voor de lunch.

Meer hotspots in Amsterdam-Noord:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.