Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 27 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Coba: authentieke Mexicaanse taco’s in Amsterdam-Noord

Als je niet in Amsterdam-Noord woont, moet je even met het (gratis) pontje. Maar een bezoek aan Coba is dat helemaal waard. Deze authentieke Mexicaanse taqueria kreeg van culinair recensenten louter complimenten. Je eet hier taco’s met een culinaire twist.

Wij zeggen taqueria, Coba noemt zichzelf ook wel een koffiebar en ‘antojería‘. Dat is Mexicaans voor zowel een snack op basis van maïs als aangeven dat je trek hebt in iets lekkers.

Het restaurant is vernoemd naar de oude Mayastad Cobá in Mexico.

Coba taqueria Amsterdam

Mezcal en wormenzout

Mirthe van der Schoot (gastvrouw) en Joachim de Buck (chef) runnen de tent. Zij werden verliefd op de Mexicaanse keuken en brengen die bij Coba in een authentieke vorm naar Nederland. Dat blijkt vooral uit wat gewaagde keuzes. Het rauwe interieur, de spannende menukaart en de keuze om geen frisdranken te serveren bijvoorbeeld.

In plaats daarvan heeft Coba zelfgemaakte aguas: watermeloensap, ananassap, hibiscuslimonade en tamarindelimonade. Ook is er tequila en mezcal uit Mexico. Die krijg je – op z’n Mexicaans – geserveerd met een partje sinaasappel met wormenzout en watermeloen met Mexicaanse kruiden en sprinkhanen.

Taco’s met een culinaire twist

En dan het eten. Chef Joachim maakt volgens gastvrouw Mirthe de beste taco’s. Het zijn stuk voor stuk spannende gerechten, met een culinaire twist.

Zo kun je hier taco’s met kalfszwezerik, bloedworst of pulpo eten. Ook vind je hier dé taco’s el pastor: populair Mexicaans street food waarvoor varkensvlees aan een enorme spies wordt gegaard, zodat het een knapperig korstje krijgt. Het wordt geserveerd op taco’s met gegrilde ananas.

Coba

Alles wordt dagelijks vers gemaakt – tot en met de salsa’s aan toe – en de taco’s zijn biologisch.

Kun je niet wachten om het pontje te pakken? Coba is van donderdag t/m zondag open, van 18:00 tot 00:00 uur. Reserveren kan door te bellen.
Kijk hier voor contactgegevens.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.