Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy 10 jaar! Win 10 x sojasaus van Tomasu

Feest op de redactie én bij jou, want deze maand bestaat Culy maar liefst 10 jaar! Om dat te vieren geven we deze maand heel wat toffe Culy-prijzen weg (immers: wie jarig is, trakteert!). Vandaag op het programma: 10 x sojasaus van Tomasu!

En kenners weten al: da’s dus een grand cru onder de sojasauzen.

Vis bij Restaurant Triptyque
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Culy’s 10e verjaardag

Op 19 augustus viert Culy haar 10de verjaardag. Je begrijpt: dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal augustus in het teken staan van feestgenieten en vooral van lekkers. Heel. Veel. Lekkers.

Wat gaan we doen? De komende 10 dagen geven we dagelijks 10 x typische Culy-producten weg. Hou de website dus goed in de gaten, we hebben echt ontzéttend gave prijzen in petto. Die prijzen hebben we met liefde geselecteerd op de nodige Culy-factor: van friet tot chocola en koffie en van koekjes tot cocktails en bier. Hadden we nou al gezegd dat je de website maar beter aandachtig in de gaten houdt?

Tomasu
Bron: Tomasu

Culy en Tomasu

Tomasu is sojasaus die lokaal wordt gebrouwen in Rotterdam. Toen we daarvan voor het eerst mochten proeven waren we meteen verkocht. Tomasu heeft diepe, gelaagde smaken. Daarnaast proef je ook iets fris en in de verte kun je paddenstoelen ontwaren. Kortom: een grand cru onder de sojasauzen, om van te genieten.

De Rotterdamse sojasaus wordt natuurlijk gebrouwen en gerijpt op oude gebrande eiken whiskyvaten, die wel 30 tot 50 jaar oud zijn. De sojasaus wordt in een kleine oplage gemaakt, helemaal met de hand. Daarom wordt elk flesje met de hand genummerd. Tomasu is de enige microgebrouwen sojasasaus in Europa. Dus een kleine brouwerij, die vooral ambachtelijke producten maakt. Daarbij zijn alle grondstoffen die ze hier gebruiken afkomstig uit de regio. En dat maakt het échte Rotterdamse sojasaus, die ook nog eens magnifiek lekker is.

We zijn trouwens niet alleen in ons enthousiasme, ook chefs zweren erbij. Bij RIJKS is ‘t zelfs onderdeel van hun signatuurgerecht: millefeuille van rode biet met Tomasu beurre blanc en peterselie-olie. Ook in Triptique in Wateringen druppelen ze de Tomasu graag als vinaigrette over de Zeelandse hamachi. Kortom: Tomasu is gewoon een saus die je als Culy-fan geproefd móét hebben.

Millefeuille van rode biet, Tomasu beurre blanc als illustratie van hoe zelf kruidenolie maken
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Win 10 x sojasaus van Tomasu

Je begrijpt dus dat we ontzettend blij zijn dat we voor Culy’s 10de verjaardag 10 x flesjes sojasaus van Tomasu mogen weggeven. Die zullen worden voor verzonden door Crisp, die fantastische supermarktapp.

Wat moet je doen? Stuur een mail naar [email protected] met in de onderwerpregel ‘Tomasu‘ en vermeld in welk gerecht jij de sojasaus wil verwerken (samen met je naam en je adres). Deelnemen kan tot en met 24 augustus, daarna krijgen de winnaars van ons bericht.

De winactie is inmiddels afgesloten. Winnaars hebben van ons bericht gekregen. Ben je niet bij de winnaars? Tomasu sojasaus is te koop via Crisp, via hun eigen website en bij Foodelicious.

Beste ingrediënten uit de voorraadkast van de redactie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.