Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 10 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

RIJKS* en Wils* vieren hun Michelinsterren met de Stars Celebration Box

Het is feest bij restaurant Wils en RIJKS! Want bij de recente uitreiking van de Michelinsterren vielen ze allebei in de prijzen. Het inspireerde de restaurants tot het maken van een maaltijdbox met hun topgerechten: de Stars Celebration Box. Je kunt ‘m t/m 17 april bij je thuis laten bezorgen. Culy probeerde ‘m uit.

De uitreiking van de Michelinsterren was dit jaar om meerdere factoren enerverend te noemen (zo lekten de sterren via de app al een paar dagen eerder uit), met gelukkig veel reden tot feest. Zo mocht restaurant Wils zijn eerste Michelinster in ontvangst nemen én mocht RIJKS ‘m lekker houden.

De teams van Joris Bijdendijk zijn logischerwijs door het dolle heen en dat vieren ze nu met een gezamenlijke maaltijdbox: de Stars Celebration Box.

Het regent weer Michelinsterren: dit zijn de sterrenrestaurants van 2021

Stars Celebration Box inhoud
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Laat ‘m thuisbezorgen

Je kunt de Stars Celebration Box zowel bij RIJKS als bij Wils afhalen, maar thuisbezorgen doen ze ook. Via de website van Thuis Uit Eten wordt de bezorgmaaltijd door heel Nederland geleverd (met uitzondering van de Waddeneilanden).

Op de dag van levering stopt er een autootje van Thuis Uit Eten voor de deur, waar een dame in tenue uit stapt. “Geniet ervan!”, zegt ze monter, terwijl ze ons een toffe box overhandigt waarop een grote Michelinster prijkt. Feestelijk, we kunnen niet anders zeggen.

Brood en kombucha van Wils
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Culy ontdekt de Stars Celebration Box van RIJKS en Wils

De maaltijdbox bestaat uit een zesgangenmenu, inclusief een aperitief van huisgemaakte kombucha, brood van de broodsommelier en boter (allemaal de signatuur van Wils) en friandises van RIJKS toe. Ook zit er nog een amuse bij, in de vorm van een aardappelblini met aangezuurde room en forelkuit.

Al het tijdrovende (kook)werk is door beide restaurantteams voorbereid. Je maakt het thuis af aan de hand van QR-codes die je meenemen naar Youtube-filmpjes waarin de chefs duidelijk en rustig uitleggen wat je moet doen en hoe je de borden opmaakt.

St Jakobsmossel met codium en vermouth
St. Jakobsmossel met codiumcrème en vermouthvinaigrette van RIJKS / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Signatuurgerecht

De gangen worden afgewisseld tussen beide restaurants. Zo is het fantásische signatuurgerecht van RIJKS – millefeuille van rode biet met Tomasu beurre blanc en peterselie-olie – van de partij (wij hebben ons bord afgelikt, dat je ‘t weet). Ook proeven we het vuur van Wils terug in een gerecht van skrei met as van prei, witte bonen en zeekraal.

En mogen wij ook een keer benadrukken wat een te gekke dingen de patissier van Wils, de Mexicaanse Tania Yabra, doet? Als je op het idee komt om chocolademousse te combineren met citroen en crumble van olijf, ben je toch wel een genie.

Skrei met witte bonen, prei en zeekraal
Skrei met as van prei, witte bonen en zeekraal / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Van clean en verfijnd naar vuur en passie

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen hoe ontzettend lekker alles uit de box is. Tof vinden we vooral ook dat je zo de verschillen tussen beide restaurants een keer heel goed kunt proeven. Waar RIJKS verfijnd en clean is en het principe van less is more in optima forma presenteert, levert Wils vuur en passie op je bord. Maar andersom doen ze dat ook allebei weer, op hun eigen, briljante manier. Hee: niet voor niets kregen ze allebei een Michelinster!

We trakteren je hieronder op nog wat foto’s van de Stars Celebration Box, maar mocht je ‘m zelf willen bestellen en verrast willen worden, stop dan hier met lezen.

De Stars Celebration Box van restaurants Wils en RIJKS is te bestellen t/m 17 april via de websites van beide restaurants en via thuisuiteten.nl. Kosten: € 80,- p.p. (excl. bezorgkosten). 

Millefeuille van rode biet, Tomasu beurre blanc als illustratie van hoe zelf kruidenolie maken
Millefeuille van rode biet met Tomasu beurre blanc en peterselie-olie / Bron: Justin de Nooijer voor Culy
Lamsnek met kikkererwten, vadouvan en tomaat
Lamsnek met kikkererwten, vadouvan-olie en tomaat / Bron: Justin de Nooijer voor Culy
Kaasplankje van RIJKS
Kaasplankje met kazen van Fromagerie Kef / Bron: Justin de Nooijer voor Culy
Chocolademousse met citroen en olijf
Chocolademousse met citroen en olijf / Bron: Justin de Nooijer voor Culy
Friandises van RIJKS
Friandises: bonbon met zoute karamel en ‘Bros’ met framboos / Bron: Justin de Nooijer voor Culy