Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 29 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

6 x de leukste restaurant pop-ups in Amsterdam van deze zomer

Het is zomer! En ook dit jaar zien we dat de tropische temperaturen hand in hand gaan met nieuwe (tijdelijke) restaurantconcepten. Zo zijn er ook deze zomer weer een pop-ups, waar je liefst zo snel mogelijk je gezicht wil laten zien. We gooien de beste restaurant pop-ups van Amsterdam in een lijstje.

6 x de leukste restaurant pop-ups in Amsterdam van de zomer

Menu Royale

Bij het zien van het affiche van Menu Royale ga je even met je ogen knipperen. Op 10 juli leveren maar liefst 13 (!) van de leukste restaurants in Amsterdam een bijdrage aan een indrukwekkend 13-gangenmenu. Dat zijn – komt ‘ie hoor – BAK Restaurant, Entrepot, VRR, Gebr. Hartering, Café Modern, China Si-Chuan Restaurant, Remouillage, Euro Pizza, Coulisse, Binnenvisser, Oficina, Café Parlotte en Scheepskameel. Goed om te weten: Menu Royale is geen sit-down diner maar een wandelend concept met festivalkeukens.

Menu Royale vindt plaats op 10 juli bij Hotel De Goudfazant. Tickets zijn te bestellen via de site

Orale! Mexican Taqueria

Wat ons betreft kunnen er niet genoeg taqueria’s zijn. Goeie taqueria’s welteverstaan, waar ze snappen dat tortillas een oorverdovend maisaroma horen te hebben en waar toppings als varkensbuik, barbacoa of paddenstoelen in adobo niet geschuwd worden. Goed nieuws dus voor ons, want met Orale! kan onze hoofdstad regelmatig rekenen op een pop-up tacofestijn, precies zoals we het graag hebben. De volgende editie vindt plaats op 15 juli, waar Ao Bar bezoek krijgt van Orales stoere tacoteam.

De eerstvolgende Orale! Mexican Taqueria vindt plaats op 15 juli bij Ao Bar (Van Hallstraat 97). Heb je ‘m gemist? Houd hun socials in de gaten voor toekomstig Mexicaans lekkers. 

Fruits de mer

Fruits de mer oppeuzelen tussen de wijnranken? Idyllischer gaat ‘t in dit lijstje niet meer worden. Misschien doet dit concept trouwens al wel een belletje rinkelen, want de fruits de mer pop-up vindt na groot succes plaats voor het tweede jaar op rij. Je leest het goed: ook deze zomer kun je dus je fiets nemen richting Amsteltuin de Wijngaard in Amstelveen. Voor een royale hoeveelheid oesters, kokkels en langoustines, mét wijn uiteraard.

Fruit de mer in de wijngaard’ opent in de weekenden tot en met 11 september voor lunch of diner. Reserveren kan via de site

Sammie

Zwoele zomeravonden, een breed scala aan cocktails en Aziatisch geïnspireerd lekkers: met deze ingrediënten zal het ‘t dakterras van het iconische Botel-hotel deze zomer niet aan sfeer ontbreken. Ofwel: pop-up Sammie belooft één van de beste borrelplekken van de stad te zijn, inclusief waanzinnig uitzicht over het IJ. Lijkt je dat wel wat? Pontje nemen naar de NDSM-werf en afstappen op de Botel-letters is de boodschap.

Sammie pop-up (NDSM Pier 3 – Rooftop Botel) is vanaf 1 juli open van woensdag tot vrijdagavond en in de weekenden vanaf 11:00 uur.

De Kok & De Maître

Op een oude stoomsleper die LIZBOA heet vind je sinds enige tijd pop-up De Kok & De Maître. De stijl van de kok kenmerkt zich door Portugese invloeden, spannende dingen met groenten en mooie stukken vis of vlees. De maître selecteert daarbij zijn beste Europese wijnen. Genieten op hoger niveau met zicht op het water dus; een hidden gem in Zeeburg als je ‘t ons vraagt.

De Kok & De Maître is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18:30 uur, op zondag is dit een uurtje eerder. Reserveren kan via de site

Pop-ups bij Marie Sur L’eau (hotel De L’Europe)

We schreven er al eerder over: het iconische terras van hotel De L’Europe is de komende maanden host van maar liefst drie pop-up concepten. Chef Tubo Logier, Café De Klepel en restaurant Lastage komen er elk een maand lang koken. Zo’n unieke ervaring op een iconisch terras aan de Amstel: dat is nog eens het ultieme vakantiegevoel.

Reserveren? Wees er gauw bij

https://www.instagram.com/reel/CelndWJIwXn/?utm_source=ig_web_copy_link

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.