Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 26 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… afhalen bij Café Binnenvisser in Amsterdam

Café Binnenvisser in Amsterdam is één van onze favoriete plekjes in de stad en we zijn dan ook verheugd dat ze vanaf 1 juni weer opengaan. Maar, ze blijven daarnaast ook doorgaan met hun take away pakketten. Da’s goed nieuws voor iedereen die voorlopig binnen moet blijven. Want met Binnenvisser bij jou binnen zit je er warmpjes bij.

Afhalen bij Café Binnenvisser

Als we online bestellen bij Café Binnenvisser, hebben we de keuze tussen een vega binnenpakket en een versie met vlees. De vega versie trekt ons net iets meer aan (het was de gele biet met lamsoor, blauwe kaas en vlierbloesem die het ‘m deed), dus die bestellen we. Het non-vega menu blijkt trouwens ook uitverkocht, dus dat kan geen toeval zijn.

Je kunt je Binnenvisser bij jou binnen pakket afhalen bij het restaurant op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag, in twee verschillende tijdvakken (aan het eind van de middag). Kom je aangelopen, dan wordt je bestelling voor je klaargezet op een tafel. Je krijgt er sowieso een stokbrood van Gebr. Niemeijer en een flesje cider bij. En je mag er ter plaatse een flesje wijn bij uitkiezen. Vinden we leuk.

Afhalen bij Café Binnenvisser in Amsterdam
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Verdomd verrukkelijk

Plankgas naar huis dus, want we hebben trek. Het brood piepen we even op, de perencider ploppen we open en we gaan aan de slag met gang één.

Daarvoor moeten we de inhoud van een bakje even verwarmen in de oven. Paar takjes rozemarijn erop en huppetee. Daarna eten we een heerlijk bordje gele paprika met Madame Jeanette, olijven en kappertjes.

Het moet nog even gezegd dat die perencider (die je bij het pakket krijgt) echt verdomd verrukkelijk is. We hebben ‘m even opgezocht: het is een Poiré Domfront 2017 van Jérôme Forget. O, we kijken er al naar uit om een plekje op het terras van Binnenvisser te reserveren en van deze cider te nippen met onze bakkes in de zon.

Gele paprika en olijven
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Porcinikruim

Voor gang twee moeten we een dikke plak knolselderij bruin bakken in een pannetje. De saus op basis van lavas warmen we op in een sauspan, de dunne plakjes knolselderij gaan kort de magnetron in.

We maken ons bord op en warempel: dit lijkt toch echt op een gerecht zoals je het bij Binnenvisser aan tafel geserveerd zou krijgen? Het is vooral dat porcinikruim waarmee we de knolselderij rijkelijk mogen bestrooien dat het plaatje helemaal afmaakt. En het smaakpalet trouwens ook: ongelofelijk lekker. Een idee dat we zeker gaan jatten.

Knolselderij met porcinikruim / afhalen bij Café Binnenvisser
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Ook gang drie is weer een echt Binnenvisser-bordje: mooie, uitgesproken smaken, en op het oog slechts een paar componenten op het bord. Biet, lamsoor, vlierbloesem en blauwe kaas blijken en wonderlijke combinatie te vormen. Je moet er maar net even opkomen.

De bieten hoefden we trouwens alleen maar kort in de oven te roosteren, de blauwe kaassaus ging in een pannetje op het vuur.

Gele biet met vlierbloesem / Afhalen bij Café Binnenvisser
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Witte chocolademousse met witte asperge

Maar we hebben nog meer om ons op te verheugen. Het dessert bevat namelijk witte asperges. En we zijn gek op witte asperges en op desserts waar stiekem (of niet zo stiekem) groenten in verstopt zitten.

In twee kommetjes gieten we een frambozencoulis, daarop spuiten we met het bijgeleverde spuitzakje een flinke dot witte chocolademousse. Eromheen gaan koekkruimels, er bovenop dunne plakjes witte asperge met kruiden. Su-perlekker. We vermoeden dat er wat van het aspergevocht aan de chocolademousse is toegevoegd. Who knew dat witte asperge en witte chocolade zo goed samengaan?

Dessert met asperge bij Café Binnenvisser
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Binnenvisser bij je binnen

Wil je ook afhalen bij Café Binnenvisser? Bestellen kan via de website. Het restaurant en terras zijn vanaf 1 juni open, je kunt online al een plekje reserveren.

Tip: haal het menu af op een dag dat de jongens van Euro Pizza er ook staan (da’s meestal op zondag) en scoor meteen ook een paar verrukkelijke deep frozen wood fired sourdough pizza’s.

Meer afhalen in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.