Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 26 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

VRR in Amsterdam: no-nonsense gerechten in een hedendaagse setting

Amsterdam is weer een tof restaurant rijker: VRR. Wij vinden het nu al zo’n adresje waarvan we weten dat je er eigenlijk áltijd tevreden naar buiten loopt. De reden? Een combinatie van de ongedwongen sfeer in het restaurant en de gangbare maar interessante gerechten, bereid op torenhoog niveau.

VRR in Amsterdam

VRR is een nieuw restaurant van de mensen achter Hotel De Goudfazant en Stadsbakkerij As (één van de beste bakkerijen van de stad). Nu zijn we normaal gesproken niet zo van de vooroordelen, maar als je díé info hebt, dan weet je eigenlijk al genoeg. De baseline van hun menu is een relaxte maar moderne kijk op Nederlandse ‘bistronomie’.

Verwacht dus geen stijf gedoe, maar een casual restaurant waar je aanschuift voor pure, no-nonsense gerechten. Combineer daar een briljant keukenteam bij dat verdomd goed weet wat ze doen en je weet dat VRR een gouden formule is waar je eigenlijk altijd tevreden van naar huis gaat.

Gougères en gezouten vis

Wat er dan zoal op het menu staat? Denk bijvoorbeeld aan gougères (die hartige, luchtige, kaassoesjes), bij wijze van borrelhap of voorgerecht. Ook is er ruimte voor minder bekende Europese gerechten, zoals Palačinke (Kroatische pannenkoeken). In de versie van VRR worden deze gevuld met groene bonen, verse kaas, hazelnoten en witlof. Ook Obatzda tref je er op ‘t menu: een Beiers streekgerecht dat bestaat uit op smaak gebrachte kazen.

Qua hoofdgerechten heb je keuze uit opties als gezouten vis met gebakken polenta of huisgemaakte paprikaworst met rode linzen en jus. Of ga voor de Franse food klassieker cassoulet, à la VRR welteverstaan. Toetje erbij? De pruimencrumble met geitenyoghurt schijnt fenomenaal te zijn.

En o ja, daarbij schenken ze natuur- en biodynamische wijnen uit een indrukwekkende collectie.

Adres en openingstijden VRR

Conradstraat 471

1018 NE Amsterdam

VRR zit in het pand waar voorheen Rosa & Rita in zat (daar komt dus ook die naam vandaan…) en is geopend van woensdag t/m zondag vanaf 18:00. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.