Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Oficina in Amsterdam: sparkling matcha, natuurwijnen en meer

Nu de horeca stilaan weer op volle toeren draait, openen hier en daar enkele nieuwe hotspots de deuren. Je begrijpt: wij kunnen wel huilen van geluk nu we weer kunnen gaan hunten naar de tofste culinaire trekpleisters. Oficina in Amsterdam-West is er zo eentje.

tapas bij Oficina in Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel

Oficina in een notendop

Wat is Oficina precies? Moeilijk te zeggen, het is namelijk een beetje van alles. ‘s Ochtends is het een plek waar je op gang kunt komen met een gebakje en koffie of thee, later op de middag kun je er stranden voor natuurwijnen en hartige happen. In het weekend worden er later op de avond ook nog ‘ns pintxos geserveerd.

Wel zo verfrissend: niet koffie, maar thee is waar ze zich bij Oficina in specialiseren. De theekaart is dan ook uitgebreid en nauwkeurig uitgezocht. Vooral hun selectie iced teas vinden we interessant: een ijskoude sparkling matcha of een Sobacha latte? Kom maar op, we willen het allemaal.

Baskische cider bij Oficina
Bron: Winnie Verswijvel

Focaccia met tortilla

Nou goed, een beetje van alles dus. Dat is ook niet geheel verwonderlijk wanneer je hoort dat eigenaressen Zana & Naiara reeds in verschillende landen (waaronder het Spaanse Baskenland en Korea) hebben gewoond en gewerkt als kok. Dat maakt het een lekker hedendaags zaakje waarbij niet alles in één hokje geplaatst hoeft te worden.

De keuze van gebakjes strekt zich uit van een maritozzo (een met room gevuld broodje met zeste van sinaasappel) tot een miso cookie met cacao nibs (yum!). Qua lunch staan er een paar toffe focaccia’s op de kaart, waaronder eentje met tortilla, lente-ui en aïoli.

Drankje erbij? Huisgemaakte horchata, sake of een pet nat van hun fantastisch assortiment natuurwijnen (en dat met je snoet in de zon op hun terras!): je weet waar je moet zijn deze zomer…

eten bij Oficina in Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Adres en openingstijden

Jan Van Galenstraat 147
1056 BN Amsterdam

Oficina is geopend van donderdag tot en met zondag. Check hun Instagrampagina voor de exacte openingstijden. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.