Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Culinair nieuws 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Leuke wintertip: pop-uprestaurant Fruits de Mer opent in een hooischuur

Uitgebreid culinair lunchen tussen de geiten? Dat kan! Vanaf zondag 5 december opent pop-uprestaurant Fruits de Mer z’n deuren namelijk niet in een wijngaard, zoals ze hiervoor deden, maar in een heuse historische hooischuur. Vlak bij Amsterdam!

Op het Hollandse platteland geniet je van een stukje Franse cuisine. Bon appétit! 

Pop-uprestaurant Fruits de Mer

Fruits de Mer is een samenwerking tussen ondernemer Kiki Bosman en chef Joost van den Branden. Samen verzorgen zij plateaus vol heerlijke vis en flessen Franse wijn. Tijdens de wintereditie krijg je eerst een aperitief aangeboden, gevolgd door een rondleiding van boer Gert over het terrein. Inclusief kaas van koeien uit eigen stal!

De rondleiding eindigt in de Hooischuur, waar chef Joost een fantastische driegangenlunch serveert. Denk: een bisque (schaaldierensoep) met truffelboter en baguette, een plateau met vis uit het seizoen en uiteraard een oer-Franse crème brûlée als finishing touch. Of eh… touche finale

O ja, en natuurlijk Franse wijn. Of vin. Bon. Voor het totaalplaatje betaal je € 80,- euro per persoon.

Afbeelding van pop-uprestaurant Fruits de Mer in de Hooischuur 2
Bron: Fruits de Mer

Lunchen tussen het hooi

Dat alles vindt plaats tussen het hooi, inclusief dekentjes voor de warmte en sfeerlichtjes voor de winterse gezelligheid. Dat wordt knus tafelen! De Hooischuur is onderdeel van het bedrijf van boer Gert en partner Tanja, die een melkveebedrijf hebben tussen Amsterdam-Noord en Broek in Waterland in. In de weilanden staan zo’n 50 Holstein-Frisiankoeien, die heerlijke melk produceren waar Friesland Campina weer kaas van maakt.

Terwijl jij je decadente Franse lunch verorbert, kijk je uit op de uitgestrekte weilanden van Noord-Holland. Aan de andere kant van het glas vind je de geiten van Gert en Tanja, die je met een beetje pech jaloers aankijken. Maar ja, wie zou er nu niet van zo’n bijzondere zondagse lunch willen genieten?

Extra fijn: de lunch van Fruits de Mer vindt plaats op zondagen tussen 12.00 en 15.00 uur of tussen 16.00 en 18.30 uur. Als de horeca om 20.00 uur sluit, zit jij allang voldaan op de bank.

Het adres van Fruits de Mer in de Hooischuur

Liergouw 78B
1028 BV Amsterdam

Reserveren doe je via de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.