Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 29 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Café Remouillage in Amsterdam: gerechten zonder opsmuk, mét ballen

“Complex simplicity” noemen ze hun kookstijl, bij Café Remouillage in Amsterdam. Oftewel: die gerechten zien er misschien ogenschijnlijk simpel uit op je bord, maar het kost nogal wat bloed, zweet en tranen om ze te maken. Zo kun je hier zomaar eens een gerechtje van kabeljauw kaak met broodkruim voor je neus krijgen. Of een viskop met condimenten. En geloof ons: dat wil je.

Café Remouillage

De sous-chef van nog zo’n tof restaurant in Amsterdam – Entrepot – vloog uit en opende onlangs zijn eigen restaurant in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Dat werd Café Remouillage. Die chique Franse naam is afkomstig uit de klassieke Franse keuken en betekent ‘bouillon van de tweede trek’.

Dat verklaart ook wel een beetje wat je hier te wachten staat. Bouillon van de eerste trek is meestal een lichtere bouillon, die van de tweede trek is krachtiger en steviger: een echte smaakbom.

Café Remouillage Amsterdam
Café Remouillage

Het menu van Café Remouillage

En met smaakbommen word je gebombardeerd, bij Café Remouillage. Het is een plek zonder poespas, waar je gewoon binnen kunt wandelen als je zin hebt in een bordje eten. Geen parade aan gangen, maar losse bordjes en shared dining dus. 3 tot 4 gerechten vormen samen een maaltijd, aangevuld met passende wijnen.

Zo’n maaltijd zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit kabeljauw kaak met broodkruim. IJsbergsla met meloen en Pecorino. Rundersukade met groene peper. Of berkenboleet met eidooier. Eventueel aangevuld met snacks als gefrituurde inktvis tentakels of varkenshaas met ingelegde punt radijs.

Complex simplicity

Ook de afdeling toeten klinkt intrigerend en spannend: wat dacht je van avocado pannacotta met sojakaramel? Of gepocheerde aubergine met sesam en room. Mind. Blown.

Ze houden de beschrijvingen op de menukaart bewust summier: “complex simplicity”, weet je nog wel? Of, in andere woorden: met maar een paar ingrediënten een tafel vol verrassende smaakcombinaties creëren. Wie heeft daar nou géén zin in?

Het adres van Café Remouillage:

Trompenburgstraat 111
1079 TV Amsterdam

Café Remouillage is van woensdag t/m zaterdag geopend van 18:00 tot 22:00 uur. Wandel gewoon binnen of reserveer aan de hand van de contactgegevens op de website

Nog meer toffe restaurants in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.