Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Je kerstdiner bestellen bij een restaurant: de aanraders van Culy

Een kerstdiner bestellen bij een toprestaurant neemt je niet alleen het zware werk van het voorbereiden van een kerstmenu uit handen; de restaurants kunnen elke vorm van klandizie wel gebruiken in deze lockdown.

Eindeloos kerstrecepten checken, boodschappen doen, uitgebreid koken: het kerstdiner kun je helemaal zelf maken óf je laat het zwaarste werk over aan een chef. Of je wisselt af tussen een dagje uitgebreid koken en een dag afhaal.

Ook dit jaar zijn er weer heel wat toffe restaurants waar je een kerstdiner kunt bestellen dat je alleen maar hoeft af te halen (sommige worden zelfs thuisbezorgd) en af te maken. Wij hebben onze aanraders voor je op een rijtje gezet, ingedeeld per regio.

Bij deze toprestaurants kun je een kerstdiner bestellen

Kerstdiner bestellen in Amsterdam en omstreken

  • Hokkai Kitchen, IJmuiden (zelf afhalen)
    Deze hotspot kreeg raving reviews van Gault & Millau en culinair recensent Hiske Versprille. Kenners fluisteren dan ook dat hier de beste sushi van Nederland wordt gemaakt. En dat op een industrieterrein in IJmuiden, mind you. De uit Tokio afkomstige chef Kuniyoshi Ohtawara heeft ook een Hokkai kerstbox samengesteld met exclusieve Japanse visproducten en recepten van de chef himself. Daarmee zet je zelf een kerstmenu van vier gangen voor vier personen in elkaar (€ 95,-). Je kunt het Japanse kerstmenu bestellen op de website.
  • Kaagman & Kortekaas, Amsterdam (zelf afhalen)
    “Worst Kaas Kaagman & Kortekaas Kant & Klaar Klote Kerst menu” noemen Giel Kaagman en Bram Kortekaas hun kerstmenu zelf. Een hele mond vol en dat is ook precies wat we willen met kerst. Het is een vier gangen kerstmenu voor de kerstdagen of eerder: al vanaf 15 december kun je er thuis mee tafelen. Kost je € 55,- euro per persoon en is ook verkrijgbaar in een vega variant. Tevens lekker: alle charcuterie, rillettes en andere lekkernijen die je erbij in je mandje kunt gooien. Online te bestellen.
  • RIJKS Kerstmenu (zelf afhalen)
    Restaurant RIJKS heeft deze kerst vanaf 22 december een kerstmenu voor twee voor je ingepakt. Kies uit vier of vijf gangen, met gerechten als runderrollade met truffel, gnocchi en gebakken paddenstoelen. Hoef je jezelf niet voor in het zweet te werken trouwens: al het tijdrovende werk is door het keukenteam gedaan, jij hoeft het alleen nog maar thuis af te maken. Er is ook een vega menu beschikbaar. Rijks Make-Away Kerst is er vanaf € 115,- voor twee personen. Bestellen kan online.

Kerstdiner bestellen in Rotterdam en omstreken

  • Héroine, Rotterdam (zelf afhalen)
    What a treat: met het Héroine at home kerstmenu haal je een vijf gangen chef’s menu (ook verkrijgbaar in vega variant) in huis van een van de leukste restaurants van Rotterdam. Met bijvoorbeeld een voorgerecht van zeebaars tartaar met chipotlemayonaise, knolselderij ceviche en citrus. Een amuse, friandises, brood en een feestelijk aperitief zijn allemaal inbegrepen. Kosten € 77,-. Verkrijgbaar op 24, 25, 26 en 31 december. Zelf afhalen. Dit kerstmenu bestellen kan online.

Kerstdiner bestellen in Den Haag en omstreken

  • Triptyque, Wateringen (zelf afhalen in Wateringen)
    Power couple Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz doen het al jaren: kerstmenu’s voor thuis inpakken. Een hele operatie is het. Gelukkig doen ze dat dit jaar ook weer bij Triptyque, het gave restaurant dat ze samen openden en dat ontzéttend goed wordt ontvangen. Het Kerst Menu Triptyque bestaat uit vijf gangen (€ 85,- ), die je met een bijgeleverd stappenplan alleen nog maar even hoeft af te maken. En ja: het befaamde briochebrood zit er ook bij. Je kunt het bij ze afhalen op 24 en 25 december tussen 11:00 en 15:00 uur. Bestellen kan nu via de website.

Kerstdiner bestellen in Utrecht en omstreken

  • De Goedheyd, Utrecht (zelf afhalen in Utrecht)
    Ook bij De Goedheyd kun je op 24 en 25 december een heerlijk kerstmenu komen afhalen. Het bestaat uit vier gangen en kost € 54,50 p.p. Ze snappen hier dat je vooral lekker aan tafel wil zitten met je diebaren in plaats van zwoegen in de keuken: de voorgerechten en tussengerechten zijn ready to eat en het hoofdgerecht kost je niet langer dan 5 tot 10 minuten bereidingstijd in de keuken. Simply having a wonderful Christmas time! Meer info en bestellen via de website.
  • De Zusters, Maarssen (zelf afhalen in Maarssen of Utrecht of bezorging in de regio)
    De Kerstbox van restaurant De Zusters kost € 49,50 p.p. en bevat gerechten als spitskool met mole, hazelnoot en beurre monté met eekhoorntjesbrood. We bedoelen maar. Er is ook een vegetarisch kerstmenu voor thuis beschikbaar. Je kunt er meteen wijnarrangement of verrassend non-alcoholisch arrangement bij bestellen. Dat kan online. Ook handig: ze bezorgen in de regio Utrecht. Afhalen kan natuurlijk ook, bij het restaurant zelf in Maarssen of bij een pick-up point aan de Maliebaan in Utrecht.
  • Hemel & Aarde, Utrecht (afhalen en bezorgen in de regio)
    Restaurant Hemel & Aarde van chef Vito Reekers (ex Karel V) en zijn team opende op 22 oktober 2020 in Utrecht. Middenin de pandemie dus. Toch is het nu al een van de populairste hotspots van Utrecht. Kerst kun je met Hemel & Aarde vieren met hun kerstmenu voor thuis van zes gangen, waaronder Wad oester met alg en gerookte visgraten. Kost je € 75,- p.p. en online te bestellen op 24, 25 of 26 december.  

Kerstdiners bezorgd door heel Nederland

  • Cook like a chef (bezorgd door heel Nederland)
    Maak je geen zorgen: de titel suggereert misschien dat je zélf moet koken, maar met Cook like a chef is het zware werk al gedaan. Hier bestel je een box met een viergangenmenu, verzorgd door de beste (sterren)restaurants van Nederland. Voor de feestdagen kun je kiezen uit kerstmenu’s van diverse sterrenrestaurants. Wordt het Librije’s feestmenu, het Parkheuvel feestmenu of dat van vier sterrententen tezamen (Librije, Parkheuvel, Aan de Poel en De Kromme Watergang)? Bestellen is al mogelijk, kijk daarvoor op de website.
    > Lees onze ervaring: Met Cook Like a Chef zet je thuis een menu van een sterrenrestaurant op tafel
  • Thuis uit eten (bezorgd door heel Nederland)
    Restaurant Daalder, 212, Brut 172, De Juwelier of Ron Gastrobar bij je thuis met kerst? Thuis Uit Eten maakt het je wel heel makkelijk. De restaurants die zijn aangesloten bij de site, geven zelf een bepaald bezorgingsgebied aan. Dat reikt veel verder dan de standaard bezorgservices, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om bijvoorbeeld vanuit Utrecht te bestellen bij een Amsterdams restaurant. Let op: op de 24e bezorgen ze door heel Nederland, op 25 december alleen in Groot Randstad. Ook worden er bezorgkosten gerekend. Check de site voor het overzicht van toprestaurants waar je kunt bestellen voor de feestdagen.

Dit zijn de culinaire kersttrends van 2021

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.