Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 14 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… het kerstmenu van Lindenhoff en Caron (thuisbezorgd!)

Bij de Lindenhoff hebben ze de mooiste versproducten (die ook in restaurantkeukens gebruikt worden) en Alain Caron… tja, die behoeft geen introductie meer. Dus toen Lindenhoff aankondigde dat ze dit jaar een Lindenhoff x Caron kerstmenu hebben samengesteld, dachten wij al: die kerst kan niet meer stuk. Culy probeerde dit kerstmenu alvast voor je uit.

Kerstmenu Lindenhoff x Caron

Bij Lindenhoff stel je dit jaar zelf je kerstmenu van drie, vier of vijf gangen samen met de gerechten van Alain Caron en zijn zoons David en Tom. Of druk op de knop ‘jullie suggestie’, als je niet kan kiezen. Er is een amuse van klassieke pâte en croûte met pistache en appelkappertjes, een vega hoofdgerecht van bloemkoolrôti met Parmezaanse kaas en truffel alsook een bourgondische, Franse kaasplank met de selectie van de chef. Kerst op z’n Frans dus. En goed ook.

Laat dat ook maar over aan de familie Caron, die inmiddels vier restaurants runt. Voor Lindenhoff deelden ze hun klassiekers uit de Franse bistro, zodat je thuis een Frans kerstdiner op tafel kunt toveren. Et voilà: bon appétit et un très joyeux Noël!

Kerstmenu van Lindenhoff x Caron
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zelf maken, zonder na te denken

Daar moet je nog wel wat voor doen: bestellen kan t/m 19 december, daarna worden de kerstboodschappen en receptenkaarten op 23 of 24 december bij je thuisbezorgd. Je maakt de gerechten zelf van kop tot staart, al zijn er wat short cuts zoals de (heerlijke!) kant-en-klare mayonaise van Lindenhoff of een potje hertenjus en cranberryjam. Maar schillen, roosteren, poffen, bakken én opmaken moet je dus nog wel even in eigen keuken doen.

Daarentegen hoef je dus helemaal niet zelf te bedenken wat je op tafel gaat zetten, of alles wel bij elkaar past of hoe je dat moet maken: dat heeft de familie Caron helemaal voor je gedaan. En ook de boodschappen worden dus lekker relaxed bij je thuis afgeleverd.

Je kerstdiner bestellen bij een restaurant: de aanraders van Culy

Kerstmenu van Lindenhoff x Caron
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat vonden we ervan?

Culy kookte zo zelf een driegangen kerstdiner van Lindenhoff x Caron in eigen keuken. We waanden ons even een avondje in de restaurantkeuken bij de familie Caron. Met pruttelende pannen met hertenjus, stoofpeertjes en topinambour om ons heen, instructies over hoe we de borden net zoals in het restaurant konden opmaken en het Franse accent van Alain Caron voortdurend in ons achterhoofd bij het lezen van de receptuur.

Let wel op: sommige ingrediënten moet je nog even uit je eigen voorraadkast tevoorschijn halen, zoals rode wijn, port en worcestershiresaus. Ook is het handig om te vragen of iemand je komt helpen in de keuken, al is het alleen maar om je pannen af te wassen (want je gaat wat pannen vuil maken).

Het fijne van een kerstmenu op deze manier maken, is dat je gelijk een boel tips en trucs leert van de chef. Hoe je een (herten)biefstuk perfect bakt bijvoorbeeld of hoe lekker een lepeltje (cranberry)jam in je jus is. En dat de combinatie spek en spruitjes nóg lekkerder wordt van een scheutje Worcestershiresaus.

Maar het meest opvallend? Hoe feestelijk, Frans en lekker dit menu is. Van de bietensalade met mosterdvinaigrette en tuinkers vooraf tot aan de hertenbiefstuk met topinamboer, tijm & spruiten én de gepocheerde peer met mascarpone, citrus en pistache toe: dit diner is met recht een kerstdiner te noemen.

Het kerstdiner van Lindenhoff x Caron is t/m 19 december online te bestellen via de website van Lindenhoff.

Culy ontdekt… de Lindenhoff maaltijdbox

Kerstmenu van Lindenhoff x Caron
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.