Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 28 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Héroine in Rotterdam heeft geen kaart, maar verbluft met een 7-gangen chefs menu

In het vernieuwde Industriegebouw in Rotterdam vind je sinds nog geen twee jaar Héroine Restaurant & Bar. Een op z’n zachtst gezegd prachtig restaurant waar je wordt verrast met gerechten vanuit de hele wereld. En als we zeggen verrast, bedoelen we ook echt verrast. Bij Héroine is geen kaart en eet je dat wat er voor je wordt bereid.

En dat is ook precies waar het restaurant haar naam aan te danken heeft, gokken we. Héroine staat voor mysterieus. Hoeveel gangen je ook kiest, voorafgaand aan het diner heb je geen idee wat er op jouw bord gaat belanden. Durf jij het aan?

Héroine in Rotterdam

Het restaurant is opgericht door de eigenaresse en de chefkok van het Rotterdamse restaurant De Matroos en het Meisje, waar ook het concept ‘eten wat de pot schaft’ de skepter zwaait. De twee zijn overduidelijk niet vies van een beetje verbluffen en overrompelen.

Week 41 – Almost too pretty to eat! Norwegian haddock with sea buckthorn, fennel and pistachio. #heroinerestaurantandbar #finedining

125 Likes, 13 Comments – Héroine Restaurant & Bar (@heroine_restaurantandbar) on Instagram: “Week 41 – Almost too pretty to eat! Norwegian haddock with sea buckthorn, fennel and pistachio….”

Wisselende gerechten

Naast het feit dat je dus niet je eigen gerechten kunt kiezen, wisselt het menu in het restaurant ook wekelijks. De bediening kan je vol passie vertellen over al die gerechten en de bijpassende wijnen.

Tip: als je plaatsneemt aan de bar kun je heerlijk de keuken in gluren.

7-gangen chefs menu

Het is duidelijk: bij Héroine heb je geen idee wat er op je bord komt. Maar dat het goed gaat smaken, is een zekerheid. Het restaurant won in 2018 niet voor niets de, door het AD uitgereikte, Gouden Pollepel. Het chefs menu is 7 gangen, dus bereid je voor op een avondje tafelen. Is dat net iets teveel voor je? Je kunt ook voor 5 of 4 gangen kiezen.

Week 37 – beetroot with seaweed, red cabbage, sheeps cheese and sea lavender. #heroinerestaurantandbar #finedining #rotterdam #restaurant #wildchefs #theartofplating

99 Likes, 1 Comments – Héroine Restaurant & Bar (@heroine_restaurantandbar) on Instagram: “Week 37 – beetroot with seaweed, red cabbage, sheeps cheese and sea lavender….”

Adres Héroine restaurant & bar

Je vindt het restaurant in Het Industriegebouw in Rotterdam. Een plek die met de komst van o.a. By Jarmusch en Old Scuola steeds aantrekkelijker wordt.

Het adres is Kipstraat 12. Je kunt er dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 aanschuiven voor het diner. Reserveren kan op de website van Héroine.

Dit restaurant verrast je ook: Bij Restaurant Frits serveren ze elke avond een verrassingsmenu van 8 gangen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.