Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 16 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Met Cook Like a Chef zet je thuis een menu van een sterrenrestaurant op tafel

Thuis net zo’n lekker (en spectaculair) diner op tafel toveren als in een sterrenrestaurant, maar dan zónder alle moeilijke bereidingen? Daarvoor moet je bij Cook Like a Chef zijn. Hier bestel je een box met een viergangenmenu, verzorgd door de beste (sterren)restaurants van Nederland.

En dat zijn niet de minste restaurants: De Librije, De Leest, Parkheuvel en De Lindehof doen allemaal mee. En hun menu’s zijn om je bord bij af te likken. Via de website kies je jouw favoriete menu uit. Wordt het dat van Jonnie? Of toch van Soenil?

Elke drie maanden wordt er een nieuw menu gelanceerd via de site. Ook is er altijd een vegetarische optie.

Cook Like a Chef
Bron: Culy

Hoe werkt het?

De menu’s zijn compleet verzorgd: per gang zijn alle componenten voorgegaard en de ingrediënten zorgvuldig verpakt. Het enige wat jij thuis nog hoeft te doen, is de gerechten afmaken. Het vlees nog even opwarmen in de oven, de vis nog even kort bakken in de pan en natuurlijk: de borden zo mooi mogelijk opmaken.

Cook Like a Chef geeft bij elke gang uitgebreide instructies, voorbeelden van de opmaak én er staan zelfs intstructievideo’s online die je er nog eens op kunt naslaan. Een menu is te bestellen vanaf € 69,50 euro per persoon en wordt bezorgd in heel Nederland, de Belgische grensstreek en Antwerpen. De menu’s worden van donderdag t/m zaterdag gekoeld bij je thuis afgeleverd. En de wijn? Je kunt er een compleet wijnarrangement bij bestellen. Of ga voor een losse fles wijn, die past bij één van de gerechten.

Cook Like a Chef Librije-box
Bron: Culy

Culy ontdekt… het Librije menu van Cook Like a Chef

Wij mochten onlangs de Librije box van Cook Like a Chef uitproberen en vielen met onze neus in de beurre blanc. Je moet wél even ruimte maken in je koelkast voor alle ingrediënten (je slaat niet elke dag een viergangenmenu in), maar alles is heel mooi en compact verpakt.

Wij aten heerlijke rauw gemarineerde zalmforel die kakelvers was (de boodschappen werden ook geleverd door Schmidt Zeevis, één van de initiatiefnemers van Cook Like a Chef), met plakjes ingelegde pompoen en een saus van amandelsherry en maggiplant. Daarna zeeduivel die we kort opwarmden in de pan, geserveerd met gepofte aubergine en beurre blanc van gefermenteerd paprikasap.

Het hoofdgerecht was langzaam gegaarde lamsnek met gerookte aal, krokante zeewier en koolrabi. En toe: losgeslagen appeltaart, waarbij het een feestje was om de borden op te maken. Kortom: dit gaan we zéker nog eens vaker doen!

Bron: Culy

Kerstmenu van een sterrenrestaurant bestellen

Daarover gesproken: heb je nu al stress over wat je met kerst op tafel moet zetten? Dan gaan wij je nu even een culinaire reddingsboei toewerpen. Cook Like a Chef heeft namelijk een 10 sterren-4-gangen-kerstmenu bedacht, met signatuurgerechten van De Librije, De Leest, Parkheuvel en De Lindehof. Daarmee zet je je gasten met kerst dus een tiensterrenmenu voor. Think about it...

Het kerstmenu van Cook Like a Chef is vanaf 5 december te bestellen en kost € 79,50 euro per persoon. Kijk voor meer info op de website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.