Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Zin in een oranje feestje? Zo vier je Koningsdag 2021 als foodie

Op 27 april vieren we weer Koningsdag, althans: hóé gaan we dit oranje feestje vieren als alles nog even anders dan anders is? Voor het tweede jaar op rij zijn alle Koningsdag-festiviteiten afgelast, maar niet getreurd. Je kunt namelijk alsnog Koningsdag 2021 vieren als een foodie.

Zo vier je Koningsdag 2021 als foodie

Ga op een culinaire wandeling door Amsterdam, bestel een heerlijk oranje menu of ga thuis borrelen in stijl. Wij zetten de leukste opties voor je op een rij.

Culinaire wandeling: The Royal Walk

Horeca-wandelingen zijn niet voor niets helemaal on trend: met zo’n wandelende proeverij combineer je het beste van twee werelden (wandelen + eten en drinken). The Entourage Group organiseert speciaal voor Koningsdag 2021 The Royal Walk. Bij deze culinaire stadswandeling ga je langs bij MOMO, Izakaya, Mr Porter, The Duchess, Toni Loco en The Butcher waar je geniet van een tof gerecht en bijpassende cocktail.

De tour kan vanaf elk restaurant van start gaan vanaf 12:00 t/m 20:00 uur. Je royal ticket hoef je niet van tevoren te bestellen, maar koop je gewoon bij één van de betreffende restaurants. Meer info.

Trend: de horeca-wandeling (en dit zijn de leukste om aan deel te nemen)

Kingsday Wine & Food Tour

Nog zo’n heerlijke culinaire wandeling: de Kingsday Wine & Food Tour. Scoor je ticket bij wijnshop Troppo Giovane en wandel langs bij een paar van de tofste restaurants van Amsterdam, namelijk Bambino, BREDA, Café Binnenvisser, Domenica en Parlotte. Voor € 40,- euro scoor je vijf gerechtjes en een drankje. Wil je daar een toffe wijnpairing bij, dan kan dat geregeld worden.

Tickets bestel je online.

Horeca-wandeling: East Side Hi-King

Nog één horeca-wandeling in Amsterdam dan, en dan gaan we door met wat anders. Maar de East Side Hi-King wil je niet missen. Zes van onze favoriete hotspots in Amsterdam-Oost verwelkomen je elk met een culinair gerecht. Dat zijn: Foer, Coulisse, Entrepot, Gebroeders Hartering, Bakkerij As en Scheepskameel.

Voor € 52,50 kun je zowel een vega ticket als een vlees/vis ticket scoren. Dat doe je hier.

De Kingsday Edition van De Thuisborrel Club

Bang dat je het borrelen moet missen deze Koningsdag? Je kunt gelukkig alsnog de lekkerste drankjes drinken met De Thuisborrel Club. Met hun ‘Kingsday Edition’ krijg je een limited edition cocktalbox thuisgestuurd, samengesteld door de Amsterdamse slijterij Wynand Fockink. Recepturen voor de cocktails komen van Bar The Tailor in het Grand Hotel Krasnapolsky. Dat wordt thuis barman Victor spelen dus!

Je kunt kiezen uit 4 cocktails voor € 29,50 of 8 cocktails voor € 49,50. De cocktailbox is te bestellen via deze link.

Thuisborrel Club
Bron: Typhoon

Royal Curry met King Crab van Taiko

Restaurant Taiko in Amsterdam bezorgt zijn fantastische curry’s (en echt: die zijn belachelijk lekker) nu ook bij je thuis! Speciaal voor Koningsdag 2021 is er een Royal Curry met – hoe kan het ook anders – King Crab bedacht. Een oranje bordje met Noorse king krab, doperwten, tuinbonen en tapioca parels. Dat wil je. Met de bijgeleverde instructies maak je ‘t thuis feestelijk af. Via thuisuiteten.nl bezorgen ze door heel Nederland.

Ook leuk: als je de Royal Curry bestelt, maak je automatisch kans op een nachtje in de Royal Duplex Suite van het Conservatorium Hotel. Kun je daar nog eens een vorstelijke behandeling ervaren.

Koningsdag 2021 Royal Curry van Taiko
Bron: Taiko

De Pizza ‘King Willem’ van No Rules

Oranje boven met een oranje pizza: de pizzahelden van No Rules in Amsterdam hebben een speciale Pizza én Pizzetta die ‘King Willem’ is gekroond. Daarop vind je verse zalm, Parmezaanse kaas, buffelmozzarella en een spicy limoencrème.

En omdat vis moet zwemmen, is er ook een homemade orange cocktail, bestaande uit Grey Goose vodka met infused orange liquor en een sprankeling van passievrucht en citrus. Beide zijn te bestellen of af te halen vanaf 27 april t/m 2 mei via deze link. Dit geldt voor heel Nederland.

Koningsdag pizza
Bron: Typhoon

Oranje drive-through van Robèrt van Beckhoven

Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en zijn team maken de lekkerste oranje tompoezen van Nederland, dat staat buiten kijf. Dubbeldekkers van huisgemaakt bladerdeeg met 100% boter, luchtige Zwitserse room met echte vanille en heerlijke oranje fondant: zo bakt een meesterbakker ze natuurlijk. En er is nog meer oranje lekkers: tijgersoezen en macarons, dragees en chocoladeflikjes, allemaal in feestelijk oranje.

De lekkernijen zijn op Koningsdag af te halen in de oranje-drive-through bij de bakkerij in Oisterwijk. Bestel ze online.

Of maak thuis een van onze oranje recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.