Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 22 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Bij The Duchess in Amsterdam serveren ze nu een bijzondere cocktail pairing

Dat je bij The Duchess in het centrum van Amsterdam goed kunt eten in een fantastische setting, las je eerder al op Culy. Maar wat je ervaring hier nu éxtra bijzonder maakt, is dat ze tijdelijk een wine-style tasting menu met cocktails serveren. De chef ontwikkelde daarvoor in samenwerking met Grey Goose een exclusief menu, met gerechten die passen bij de cocktails.

Een wine-style tasting menu, wat houdt dat in? In plaats van een wine pairing, serveren ze bij The Duchess dus een cocktail pairing. Maar dan wél met de luxe van een wijn-pairing. Bijzonder: de cocktails worden direct uit de Grey Goose fles in een wijnglas geschonken. Het is dus net alsof je wijn drinkt, maar stiekem zit er gewoon een cocktail in je glas, die perfect aansluit bij het gerecht op je bord.

Wat je dan zoal proeft? Eendenborst met hibiscus, asperges en krokante gnocchi, met een cocktail van Grey Goose, frambozen shrub met oranjebloesem en soda bijvoorbeeld. Het tasting menu beslaat 3 gangen en 5 cocktails.

Proef het wine-style tasting menu

Het wine-style tasting menu wordt van donderdag 15 augustus t/m zondag 15 september geserveerd in  de Cocktail Lounge en Tea Room van The Duchess. Reserveren kan online.

Meer over food & drink pairings:

The Duchess wine-style tasting menu

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.