Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Nieuws 20 okt 2021

Nooit meer overrijpe avocado’s met de ‘avocadoos’

Supermarkt-app Crisp en Your Avojoy gaan de strijd aan tegen de nummer één irritatie van avocado-lovers: overrijpe avocado’s. Samen lanceren ze de ‘avocadoos’: een duurzame eierdoos voor avocado’s met daarin drie avocado’s in verschillende stadia van rijping.

Eetrijpe avocado’s

We eten met z’n allen heel wat avocado’s weg. Volgens de supermarkt-app Crisp bevat ruim één op de vier van alle bestellingen één of meer avocado’s. En toch is er geen grotere levenskunst dan avocado’s met de perfecte rijping zien te vinden. Koop je ze eetrijp, dan zul je ze niet de hele week kunnen bewaren. Een grote ergernis voor wie bijvoorbeeld maar één keer per week boodschappen doet.

Volgens klantonderzoek van Crisp onder 480 klanten zijn die bruine plekken op de avocado vaak een doorn in het oog en gooit 63% van de ondervraagden regelmatig avocado’s weg, iets wat ze zonde vinden.

Er is nu olie gemaakt van lelijke avocado’s

Avocadoos

Daar komt het avocado-concept van Crisp en Your Avojoy om de hoek kijken. Twee van de avocado’s in de doos zijn eetrijp en kunnen meteen in de guacamole of in de hummus; de derde zal in de loop van de week rijp zijn. Zo heb je dus de hele week perfect rijpe avocado’s tot je beschikking en géén kans op overrijpe avocado’s meer.

De avocadoos is ook nog eens zo ontworpen dat de groene vruchten zonder blauwe plekken vervoerd kunnen worden.

De avocadoos met drie avocado’s is voor € 4,99 te koop in de app van Crisp. 

Avocadoos
Bron: Crisp

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Nooit meer overrijpe avocado’s met de ‘avocadoos’
Sluiten