Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Boodschappen 14 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Crisp: de nieuwe Nederlandse online verssupermarkt voor foodies

Groot nieuws! Vanaf vandaag is er Crisp: een nieuwe Nederlandse online supermarkt, waarbij je bestelt via een app. Groot verschil met andere online supermarkten is dat Crisp zich specialiseert in delicatessen en verswaar van kleine kwekers, bakkers (brownies van Jordy’s Bakery bijvoorbeeld), vishandelaren (zoals Jan van As) en andere fijne leveranciers. Én: ze leveren door heel Nederland. Hoera!

Crisp is de online supermarkt voor foodies

Online boodschappendiensten zijn helemaal van deze tijd. En terecht: we hebben het steeds drukker en dan schiet de dagelijkse gang naar de supermarkt er maar al te vaak bij in. Maar als echte foodies moeten we daarnaast nog altijd de gang op het fietsje maken langs speciaalzaken. Denk aan de bakker, die toch écht dat lekkerste brood heeft, de visboer – voor een kakelvers stukje zalm – en de slager, voor een mooi stuk entrecôte of lekker gehaktbrood.

Bovendien mis je bij de gewone online super nog weleens bijzondere delicatessen. Een lekker ambachtelijk frisje bijvoorbeeld. Een mooie krop frisée sla. Verse mierikswortel. Bijzondere mosterd. En ook het plezier dat erbij komt om dat soort mooie kwaliteitsproducten uit te zoeken. Foodies will be foodies!

Crisp App

Van verse brownies tot mosselen van Neeltje Jans

Maar nu is er Crisp: de nieuwe Nederlandse online supermarkt voor iedereen die van goed eten houdt. Crisp heeft lekkere, verse producten van meer dan 200 leveranciers beschikbaar. En dan hebben we het over de crème de la crème van de leveranciers.

Er is gehakt van MRIJ van Piet, verse brownies van Jordy’s Bakery uit Rotterdam, handgemaakte worstenbroodjes van bakker Remco Beekman uit Brabant, pizza’s van pizzabakker Ted uit Heerhugowaard en mosselen uit Zeeland, van familiebedrijf Neeltje Jans.

Rollen wc-papier en andere dagelijkse boodschappen vind je er níét, wel mooie stukken vis, vlees, kakelverse groenten en fruit uit het seizoen en heerlijke delicatessen.  Crisp is dan ook niet per se bedoeld voor dagelijks gebruik, maar juist voor die speciale boodschappen waar je anders nog de deur voor uit zou moeten, langs speciaalzaken.

Culy ontdekt Crisp

Hoe werkt Crisp?

Via een supersnelle app (Crisp is de eerste app-only supermarkt van Nederland) bestel je groente, fruit, verse vis, handgemaakte verse pasta’s, meer dan zestig kazen, tachtig wijnen, knapperige croissants en award-winning pannenkoeken. Wij hebben Crisp zelf getest en het moet gezegd: die app is inderdaad supersnel en praktisch. Bovendien is boodschappen doen een feestje met de mooie foto’s in de app. Daar krijg je vanzelf inspiratie (en trek!) van.

De app is gratis te downloaden en ingedeeld in praktische categorieën. Bij elk product staat informatie van de teler of leverancier, zodat je precies weet waar het vandaan komt. Zo bestellen wij bijvoorbeeld verse dorade van Fresca mer, entrecote van Parthenaise en Groningse Mozzarella (leuk!).

En de prijs?

Er valt ons bovendien meteen op dat de producten een goede prijs hebben gekregen. Een hele kip van Gildehoen kost je bijvoorbeeld 7,99 euro. Twee kilo Zeeuwse mosselen een tientje. Een gigantisch Pain boulot volkorenbrood (van 500 gram) 2,69 euro. Er zijn ook elke dag producten in de aanbieding (promo). Je voegt alles toe aan je winkelmandje, gaat naar de kassa en kiest een bezorgmoment. Bezorging vindt altijd in de avond plaats, tussen 18:00 en 22:00 uur.

Bestellen kan trouwens vanaf 40,- euro en je betaalt standaard slechts 2,95 euro verzendkosten, voor bezorging door heel Nederland (vanaf 75,- euro gratis). Voor 22:00 uur besteld, betekent de volgende dag in huis. Daarbij kun je ook kiezen uit een tijdslot van 2 uur (dan kost verzending je 5,95). Of zelfs van één uur (7,95 euro), voor als je echt zit te springen om die boodschappen.

Culy doet boodschappen bij Crisp

Culy ontdekt Crisp

En dan worden onze boodschappen bezorgd. Wij zijn allereerst helemaal ondersteboven van de mooie manier waarop de boodschappen zijn verpakt, als ze bij ons thuis worden afgeleverd door een vriendelijke bezorger (“Moet ik ze binnen neerzetten? Met liefde hoor”.). Er wordt zo min mogelijk plastic gebruikt en bovendien worden we via WhatsApp keurig op de hoogte gehouden van de route die ons pakketje aflegt. De doos, koeltassen en koelelementen kun je de volgende keer dat je bestelt gewoon weer meegeven aan de bezorger, dus aan recyclen hebben ze ook gedacht.

En dan de boodschappen. Die zien er prachtig en kakelvers uit. De krop frisée sla die we hebben besteld is enórm, de hele dorade supervers. En dan hebben we ook nog allerlei lekkere extra goodies gekregen om uit te proberen. Zoals een zakje granola en kaneelbroodjes die vers zijn ingevroren.

Gehaktbrood van Saveurs

Wij vinden Crisp bovendien echt een uitkomst voor als je gasten verwacht en zonder veel moeite wat lekkere dingen op tafel wilt zetten. Volgende keer gaan we ook zeker weer die lekkere eendenpaté met rode port en pistache van Bucherie bestellen, dat verrukkelijke gehaktbrood (met gehaktbroodjesmosterd!) van Saveurs en die lekkere kaasjes van Eriks Delicatessen.

Wie zitten er achter Crisp?

Ook nog leuk om te weten: Crisp is opgericht door Tom Peeters (co-founder van Westwing), Michiel Roodenburg (Ahold), René Bink (oprichter en directeur van StreekSelecties BV, een groothandel in lokale versproducten) en Eric Klaassen (hij startte het digital strategy advieskantoor BLOOM). Zij bundelen al hun superpowers nu in Crisp.

Je kunt de Crisp app nu gratis downloaden via iTunes of Google Play en boodschappen doen! Kijk op crisp.nl voor meer info. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.