Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Hack alert: deze truc om knoflook te pellen gaat je veel tijd besparen

Er zijn inmiddels bijna net zoveel hacks om knoflook te pellen als dat er teentjes in een knoflooksoep zitten. En tóch durven we het aan om nóg een favoriet trucje te noemen. Deze hack om knoflook te pellen gaat je kokende leven stukken makkelijker maken.

Daar zeggen we geen nee tegen natuurlijk.

Deze knoflook-hack wordt je nieuwe favoriete truc

We hadden al even een favoriete truc om deze klus te klaren – namelijk deze immens snelle truc om een gehele bol in een klap van z’n jasje te ontdoen. Maar die geliefde truc krijgt nu serieuze concurrentie.

Want we houden van knoflook, getuige ook deze recepten met knoflook, dus het pellen van deze smaakmaker staat met enige regelmaat op de agenda.

knoflook snijden stock unsplash
Bron: Unsplash

Lang leve knoflook

Toch nog even over die knoflook. Want we hebben het nu alleen over het pellen van dit geurende goud, maar omdat we dit geurende goud zoveel mogelijk willen koesteren, zijn er nog talloze tips buiten die handeling om natuurlijk. Zoals hoe je fijngesneden knoflook het beste kunt bewaren en hoe je de boel op z’n lekkerst poft in – jawel – de airfryer.

Uit z’n jassie

Maar heb je dus een recept aan de haak geslagen dat vraagt om een flinke hoeveelheid knoflook, dan is dat handmatig pellen per teen niet iets waar je naar uitkijkt. En dus gaan we door naar de hack. Die is simpeler dan je denkt én op 2 manieren uit te voeren. Komt ‘ie:

Leg de losse teentjes in een kom en giet er heet water overheen totdat ze onderstaan. Wacht zo’n 5 à 10 minuten en je plopt ze erna zonder moeite eruit. Ga je voor de volledige bol, zet deze dan eerst in een magnetronbestendige kom onder water, waarna je de kom 30 seconden op de hoogste stand in de magnetron verwarmt. Et voilà, ook deze plop je er met gemak uit.

knoflook poffen in de airfryer stock pexels
Bron: Pexels

Meer hacks die je moet kennen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.